Indica publicitat
Dissabte, 23 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 13 de novembre del 2008 | 16:41
La fotografia · Comunicació

"Una terra, una vida"

Barcelona · El divendres 14, "El documental", a les 23:50h, presenta "Una terra, una vida", una coproducció de Televisió de Catalunya amb Cinema i Televisió i Abyssinia Films que aborda la lluita dels "sense terra" al Brasil dels nostres dies. Amb la figura mítica del bisbe Pere Casaldàliga com a "ànima" d'aquest documental, som testimonis de la voluntat aferrissada d'un grup de camperols per accedir a la terra que volen conrear.

Un grup de fins a 300 famílies malviu als vorals de la carretera BR-158 a prop de Sao Felix do Araguaia, a l'estat brasiler del Mato Grosso. Lluny de Brasília, la capital, i sense cap sindicat o agrupació de camperols que els doni suport, aquestes persones, homes i dones, nens i grans, s'escarrassen per un somni que fa més de 5 anys que persegueixen: aconseguir abandonar la precarietat de les seves barraques i ocupar legalment les terres d'una enorme finca improductiva, la Fazenda Bordolândia.

 

El film vol ser un homenatge a les persones humils que defensen el seu dret a guanyar-se la vida amb dignitat, a tenir cobertes les seves necessitats vitals i a rebre uns serveis sanitaris i educatius que en garanteixin no només la supervivència, sinó el creixement i el progrés.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Afers religiosos
Casaldàliga, bisbe català i universal
Crònica · Afers religiosos
Silenci espanyol en l'afer Casaldàliga
Crònica · Esport i Ciutadania
Així va el món
Crònica · Afers religiosos
Religió i espiritualitat a debat
Indica publicitat