Indica publicitat
Dissabte, 23 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 18 de maig del 2009 | 15:57
La fotografia · Comunicació

Salvador Cardús rep el premi de periodisme de l'Associació Europea de Diaris en Llengües Minoritàries i Regionals

Barcelona · Salvador Cardús, periodista, escriptor i degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB, ha recollit el Premi Midas de Periodisme, i Marcin Wojciechowski, periodista del diari polonès "Gazeta Wyborcza", el Premi Otto von Habsburg.

Toni Ebner, president de Midas, va lliurar el guardó a Cardús i l'arxiduquessa d'Àustria, Monika von Habsburg, va atorgar el premi que porta el nom del seu germà. Salvador Cardús, que va rebre el guardó per la seva tasca a favor de la promoció de la cultura, la llengua i la consciència nacional de Catalunya, va defensar el català i va afirmar que "nosaltres no considerem el català una llengua minoritària, sinó una llengua minoritzada per un estat uniformitzador".

També va insistir que "no ens importa ser una llengua minoritària a Europa, però no volem que l'estat ens minoritzi". Ernest Benach va presidir aquest acte de lliurament dels premis de periodisme que atorga l'Associació Europea de Diaris en Llengües Minoritàries i Regionals (Midas) al Palau del Parlament, un esdeveniment que aquest any va coincidir amb la Conferència Internacional sobre Premsa i Multilingüisme a la Unió Europea.

'entrega de premis es va fer al saló dels passos perduts i va comptar amb la presència del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, el diputat Josep Maria Balcells i del secretari de Mitjans de Comunicació del Govern, Carles Mundó. Benach va destacar que els guardonats són dos exemples de "periodisme sòlid, convençut, i m'atreviria a dir que militant a favor de la diversitat cultural, ètnica i lingüística d'Europa".

En aquest sentit, va afegir que la millor defensa i reivindicació d'una llengua pròpia és parlar-la, utilitzar-la sempre i amb tota normalitat, que els mitjans de comunicació del país la facin servir i que al comerç s'utilitzi com a llengua de relació i com a vehicle de comunicació primordial".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "El control de l'avenç cap a la independència de Catalunya ja fa temps que s'ha escapat de les mans de l'Estat"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Vista la inutilitat del recurs a la por, ara tracten de burxar per provocar en el secessionisme com més divisions millor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús:"El xoc polític en cap cas es resoldrà definitivament per la via autoritària. I el primer que caigui en aquesta temptació en serà el perdedor"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "No hi ha marxa enrere"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Sabíem que per arribar a la independència caldria que hi hagués gent disposada a anar a la presó"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A diferència del procés de transició a la democràcia, l'èxit o el fracàs del procés fins a la independència de Catalunya ja no és podrà construir sobre la desmemòria"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Per a la ironia a la independència"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "A hores d'ara, qui no tingui clar que la independència només és possible amb una ruptura unilateral amb l'Estat és que, per acció o omissió, amb consciència o sense, la vol sabotejar"
Recull de premsa · Política
Cardús: "El conflicte entre Espanya i Catalunya no es pot resoldre amb diàleg. S'ha fet tard"
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Tot, perquè som una nació"
Indica publicitat