Indica publicitat
Dissabte, 23 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 22 de setembre del 2008 | 16:16
La fotografia · Comunicació

Se celebren les II Jornades Ramon Barnils on es debat el periodisme català

Barcelona · fotografia ACN ·

Les segones Jornades de Comunicació Ramon Barnils s'han celebrat aquest cap de setmana amb una conferència inaugural a càrrec d'Antoni Bassas i dues taules rodones: "Periodisme i política" i "L'Espai català de comunicació", en les que s'ha comptat amb la presència de periodistes de renom. Entre ells: Salvador Cot, sotsdirector de l'Avui, Josep Maria Balcells, comunicòleg i diputat del PSC, Vicent Sanchis, grup de Cultura 03, Àlex Gutiérrez, ESCAC, Víctor Alexandre, escriptor o Enric Rimbau, El Temps, entre d'altres. Les Jornades han servit per recordar la figura de Ramon Barnils i la seva defensa de la independència del periodisme, a més de valorar i reflexionar a l'entorn del panorama periodístic català. En aquest sentit, el periodistes i polítics presents han admès l'existència de llistes negres de professionals.

Els ponents de la primera taula, "Periodisme i política", van admetre l'existència de llistes realitzades pels governs i partits polítics catalans. Els quatre participants van coincidir en assegurar que aquesta situació es deu a la manera en què es retroalimenten el periodisme i la política en l'actualitat. Els conferenciants, Salvador Cot, David Madí, Àlex Salmon, El Mundo, i Josep Maria Balcells, de la taula rodona van posat de manifest les tensions entre els dos espais públics. Segons els ponents es tracta d'una diferència d'interessos que en alguns casos poden arribar a convergir, però que la majoria de vegades no. Les Jornades es varen celebrar al Monestir Museu de Sant Cugat del Vallès i les va organitzar el Grup de Periodistes Ramon Barnils.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat