Indica publicitat
Dilluns, 25 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 25 d'octubre del 2011 | 18:47
La fotografia · Cultura i mitjans de comunicació

TV3 estrena aquesta nit '14 d'abril. Macià contra Companys'

Aquest vespre, a partir de les 22,20 hores, TV3 estrena la ficció "14 d'abril. Macià contra Companys", un fals documental sobre els protagonistes principals d'una època clau en la història de Catalunya: la proclamació de la República catalana.

Barcelona · "Macià i Companys, dues de les grans icones del catalanisme, eren dues personalitats molt diferents que el 1931 tot just havien començat a unir les seves forces, després de trajectòries molt diferents" ha afirmat Toni Soler. Sota aquesta principal premissa, doncs, s'ha rodat "14 d'abril. Macià contra Companys", una pel·lícula dirigida per Manuel Huerga, filmada en blanc i negre, que pren la forma de fals documental o ficció disfressada de documental, i coproduïda per TVC i la productora Minoria Absoluta, de Toni Soler.

El film recrea, a mode d'enfrontament entre les figures de Francesc Macià, president de la Generalitat de Catalunya, i Lluís Companys, cap de la minoria catalana a les Corts, els moments de més tensió i desavinença entre ambdós líders polítics en un moment clau per a la història del país: l'any 1932.  La pel·lícula "14 d'abril. Macià contra Companys" mostra, d'aquesta manera, l'enfrontament de Francesc Macià amb Companys en saber que aquest darrer havia proclamat la República des de l'Ajuntament de Barcelona.

El film posa en primer pla de la pantalla les reaccions diverses del President que, a banda de la proclama de la República catalana des del balcó de la Generalitat, s'encara a Companys a crits en una de les nobles sales de l'Ajuntament barceloní i inicia una pugna sorda entre les diverses faccions del nacionalisme català al país. Els recels de l'exèrcit, la patronal i la CNT, i l'amenaça d'una intervenció des de Madrid debililten al màxim qualsevol pla estable i coherent per assumir el poder per part de la nova República catalana. La polèmica està servida.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
"TV3 és un instrument poderós i té molta influència en la societat catalana: és una autèntica estructura d'estat"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Joan B. Culla para els peus a un telepredicador
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Jaume Peral, nou director de TV3
Notícia · Comunicació
Polònia ja porta deu anys en antena
Indica publicitat