Indica publicitat
Dilluns, 25 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de juny del 2007 | 17:22
La fotografia · Economia

L'empresariat català demana mans lliures per burlar la Llei de Política Lingüística

Catalunya mai s'ha construït gràcies als empresaris. Excepte algunes minses excepcions de gran dignitat nacional, sort de la classe mitja, que ha mantingut viva la flama de la catalanitat fins l'actualitat. Molts burgesos panxacontents i agraïts amb la metròpoli -amb cognoms catalaníssims pronunciats amb noble acento mesetario-, han fet els possibles i els impossibles per esborrar qualsevol vestigi del país que els ha vist néixer i els ha permès créixer. Ara n'hem tingut un altre gran exemple. Una amplia representació d'organitzacions empresarials, des de la Cambra de Comerç de Barcelona a Pimec o Fepime-Catalunya, han reclamat al conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, un ús "voluntari" del català als comerços. En una reunió celebrada divendres a la seu del departament, el president de Fepime-Catalunya, Eusebi Cima, ha denunciat davant de Castells "l'excés normatiu" i la "indefensió del comerciant davant la normalització lingüística" i especialment pel que es refereix a la venda de productes amb etiquetes normalitzades. Mantenint aquest to crític, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha insistit en la necessitat de què l'aplicació de la Llei de Normalització Lingüística al sector comercial es faci a partir de la "voluntarietat" del sector empresarial. El president de Pimec, Josep González, ha reclamat "prudència" en l'aplicació de la llei -aprovada per una àmplia majoria al Parlament de Catalunya-, justificant la seva demanda en els importants "canvis socials" que s'han produït al país en els darrers anys, amb l'arribada d'un important contingent d'immigració.

L'empresariat, amb aquestes demandes, fa palès el seu menyspreu pel Parlament de Catalunya i el conjunt de l'autonomia catalana. D'una banda, reclamen un aeroport internacional per continuar ampliant els seus beneficis i critiquen la Generalitat per no vetllar pels interessos del país. De l'altra, quan els interessos del país els obliguen a gratar-se la butxaca, critiquen la Generalitat d'intervencionista.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat