Indica publicitat
Diumenge, 29 de de maig del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 16 de d'octubre del 2007 | 18:49
La fotografia · Economia

La Barcelona GSE rep el suport del món econòmic, polític i empresarial en la seva inauguració


Les principals autoritats i personalitats del món econòmic, polític i empresarial del país es van aplegar dilluns 15 d’octubre en la cerimònia d’inauguració de la Barcelona Graduate School of Economics, una iniciativa catalana de forta vocació internacional liderada pel catedràtic Andreu Mas-Colell i diversos investigadors. En un acte presidit pel president Montilla, i que va tenir com a espectadors d’excepció els expresidents Pujol i Maragall, es va donar oficialment la llum verda a la nova institució impulsada per les universitats Pompeu Fabra i Autònoma de Barcelona, el CSIC i el CREI.
La lliçó inaugural va anar a càrrec del comissari europeu d’Economia, Joaquín Almunia, i també hi va intervenir la ministra d’Educació i Ciència, els dos rectors i el president del CSIC. A més dels expresidents catalans, les primeres fileres estaven ocupades per alguns dels patrons i per diversos responsables polítics i institucionals: els presidents de Banc Sabadell, d’Agbar, de Caixa Catalunya, de FemCAT i de la Cambra de Comerç; els consellers d’Economia i Finances i d’Innovació i Universitats, Antoni Castells i Josep Huguet; els presidents del Foment, de PIMEC i de CECOT, els vicepresidents del Cercle d’Economia i d’Òmnium Cultural, i el president de la Cambra de Comerç Americana, així com el cònsol dels Estats Units; i una nodrida representació política i institucional, que incloïa Artur Mas, Duran Lleida, el tinent d’alcalde Jordi William Carnes, Xavier Trias, Josep Piqué, i els diputats Antoni Castellà, Carles Campuzano, Mercè Pigem, Rocio Martínez-Sempere i Toni Comín, així com el president del Barça, Joan Laporta.

Andreu Mas-Colell va agrair el suport rebut, i va destacar la dimensió internacional de la GSE: 99 estudiants de 31 països –només 4 catalans i 4 espanyols– omplen des del 26 de setembre els seus quatre màsters (íntegrament en anglès), i s’està treballant per a oferir dos o tres programes de màster més per al 2008.

La Barcelona GSE, dirigida pel politòleg Eduard Vallory, és la consolidació d’un clúster acadèmic català de quatre unitats de gran impacte internacional en recerca. La voluntat de la GSE és enfortir aquesta activitat de recerca i alhora prendre posició en el nou espai de postgrau europeu i a nivell mundial, amb una oferta acadèmica en l’àmbit de l’economia enfocada tant a la capacitació professional com a la preparació investigadora.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat