Indica publicitat
Dissabte, 23 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de març del 2009 | 15:55
La fotografia · Economia

Tecnologia i nous lideratges, les claus de l'escenari postcrisi segons l'expert Soumitra Dutta

Barcelona · Soumitra Dutta, assessor del World Econòmic Forum, ha participat aquest dimarts a Barcelona, juntament amb Andreu Mas-Colell, en una jornada sobre les claus de l'escenari postcrisi organitzada per Cercle Tecnològic de Catalunya i BDigital. A l'acte, Dutta ha assegurat que "és evident que estem vivint una crisi econòmica i financera, però el més important és que vivim una crisi de falta de lideratge i de falta de confiança".


Aquesta ha estat una de les idees centrals de la ponència de l'assessor, una autoritat mundial en tecnologia i innovació a les organitzacions. Dutta està convençut que la tecnologia i el relleu generacional seran les principals claus de la postcrisi, i ha fet una crida a aprendre dels joves i els seus nous valors: participació, interactivitat i globalitat. El ponent ha vaticinat que els Estats Units seran el primer país en sortir de la delicada situació econòmica que es viu per la seva ràpida adaptació al canvi tecnològic, i ha demanat un futur amb més transparència i comunicació, alhora que ha recomanat als més de 200 assistents a l'acte que no s'espantin davant la conjuntura actual i els nous reptes de futur.

Per la seva banda, Andreu Mas-Colell, exconseller d'Universitats, economista i nomenat futur secretari general del Consell Europeu de Recerca, ha explicat que la situació futura de Catalunya és una incògnita "perquè no sabem si els nostres agents econòmics han fet els deures bé els últims anys. Si ha estat així i l'economia mundial es recupera, ens anirà bé". Mas-Colell, també ha reclamat l'atracció i la retenció de talent a Catalunya i ha assegurat que l'escenari postcrisi passa per la internacionalització.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat