Indica publicitat
Divendres, 27 de de maig del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 28 de d'abril del 2010 | 16:11
La fotografia · Economia

La plataforma 'Implica't' vol trencar "l'immobilisme" i "l'endogàmia" de la Cambra

Redacció · ACN · La plataforma 'Implica't', integrada per uns 30 joves empresaris encapçalats per Jordi Plana i Joan Eusebi Pujol, creu que en les eleccions a la Cambra de Barcelona "hi ha alguna cosa

que no funciona" perquè no pot ser que només participi el 2% dels electors, dels quals tan sols el 0,2% ho fa físicament. Plana ha dit que les cambres en general i la Cambra de Barcelona tenen una actitud "immobilista" davant aquest absentisme, perquè suposa perpetuar els representants oficials en el ple de la Cambra. L'objectiu de la plataforma és obrir el debat i reclamar una modificació de la llei electoral que augmenti la participació a les eleccions del 2014.

En declaracions a Tribuna.cat, Plana ha afirmat que "els resultats de les eleccions ja se saben perquè a 45 dels 60 llocs de la Cambra hi ha candidat únic". Aquesta manca de candidatures alternatives es deu, segons Plana, al fet que "el sistema és molt difícil i ferragós, i desanima a tothom que vol presentar-se". Així, les intencions de la nova plataforma són les d'anar assolint "la força suficient per canviar el sistema i adaptar-lo al segle XXI".


Què passa a la Cambra

La plataforma 'Implica't' ha aconseguit col·locar 10 candidats de les 60 candidatures que hi ha al ple de la Cambra de Barcelona per a les eleccions que s'han de celebrar el proper 5 de maig. L'objectiu d'aquesta plataforma, més que obtenir un representant al ple, és obrir el debat per aconseguir una modificació del sistema electoral dels membres del ple cameral per "garantir" el funcionament democràtic i es possibiliti "l'accés real" de tots els empresaris que es vulguin presentar.

Plana ha denunciat que en ple segle XXI no pot ser que no es permeti la possibilitat del vot electrònic, cosa que facilitaria la participació d'empresaris que la major part dels dies de l'any estan fora de la seva ciutat intentant vendre els seus productes o serveis, ha explicat aquest empresari. Jordi Plana ha presentat un estudi sobre les anteriors eleccions del 2006, on s'indica que de les 335.717 empreses que podien participar a les eleccions només ho van fer 6.995, cosa que suposa una participació electoral del 2%. A més, d'aquests 6.995 vots, 6.520 ho van fer per correu. El resultat final va suposar que 25 candidats del ple ho van ser amb menys de 50 vots, 14 amb menys de 100 vots, 16 amb menys de 200 vots i només 5 van ser elegits amb més de 200 vots.

La plataforma 'Implica't' creu que cal una modificació de la llei electoral per ampliar la participació i també per poder fer que el procés sigui més senzill i "transparent". Plana ha dit que és evident que actualment "hi ha un tap" que impedeix que s'incorpori nova gent al ple de la Cambra.

Joan Eusebi Pujol, després d'explicar que la plataforma no busca "l'enfrontament" amb cap candidatura, ha reflexionat sobre el que ha qualificat com 'immobilisme' dels actuals membres del ple de la Cambra de Barcelona, cosa que facilita l'actual "endogàmia" de l'estructura cameral. Entre les propostes que defensa 'Implica't' és que el mandat del president de la Cambra de Barcelona sigui de quatre anys, per tal de facilitar "la rotació".

Jordi Plana ha dit que un cop acabat el procés electoral, la plataforma promoure un "manifest" entre empresaris i diferents organitzacions sectorials i representatives per presentar davant els partits polítics amb representació parlamentària una reclamació de modificació de la llei. Plana ha dit que fins ara no han mantingut cap tipus de contacte amb cap dels grups polítics del Parlament.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat