Indica publicitat
Dissabte, 28 de de maig del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 6 de de setembre del 2007 | 17:31
La fotografia · Esport

La Generalitat crida a la insubmissió esportiva

La Federació Catalana de Futbol és una entitat "privada" i "sobirana", motiu pel qual és lliure "per determinar si juga o no juga un partit no oficial com és aquest". Partint d'aquesta premissa, el Govern de Catalunya està disposat a recolzar la selecció catalana de futbol perquè disputi el partit que tenia acordat contra els Estats Units el 14 d'octubre, tot i la prohibició de la Federació Espanyola de Futbol perquè ho faci. La Generalitat, mitjançant un comunicat de la Secretaria General de l'Esport, doncs, recomana a la Federació Catalana de Futbol que disputi l'amistós que ja tenia pactat amb els Estats Units, desobeint així la prohibició de la federació espanyola. La secretària general de l'Esport, Anna Pruna, aposta perquè el partit es jugui "amb o sense autorització" espanyola.
Pruna, en unes declaracions a RAC1, ha recordat que les federacions catalanes tenen "personalitat jurídica pròpia", motiu pel qual ha recomanat que el partit es jugui igualment. Pruna creu que l'oposició a que es jugui aquest partit "no té un fonament sòlid" des del punt de vista esportiu: "Només falta que ens ho creiem", ha dit, tot afegint que celebrar el partit seria "un acte de sobirania". A més, pronostica que, en cas que el partit es jugui sense autorització, "segur que no serà un partit de costellada". La Secretaria basa la seva posició en el fet que el Catalunya-Estats Units serà un partit amistós "i, per tant, de caràcter privat". Alhora, demana a la Federació Espanyola de Futbol de crear un "conflicte que no s'hauria d'haver produït". En aquest mateix sentit s'ha pronunciat el portaveu parlamentari d'ERC. Joan Ridao, qui ha remarcat que la federació catalana "no és la sucursal de l'espanyola" i "no pot estar a expenses d'una decisió arbitrària, política, de caire espanyolista".

Amb aquestes declaracions, Pruna i Ridao responen, en certa manera, a les crítiques fetes pel president del Barça, Joan Laporta, que dimecres va criticar durament la classe política: "Els que s'han de manifestar són els polítics. Els que han d'actuar de manera contundent, si volen i poden, per complir el que han promès sobre les seleccions catalanes són els responsables polítics de Catalunya, especialment els que governen".

La Federació Espanyola de Futbol vol prohibir el Catalunya-Estats Units amb el surrealista argument que interferiria en l'Espanya-Dinamarca, que es jugarà el dia abans que l'amistós català, sense argumentar per què un partit que es juga l'endemà pot interferir en l'oficial.

D'altra banda, la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes ha iniciat una campanya d'enviament massiu de correus de protesta a la Real Federación Española de Futbol. La campanya exigeix "que esmenin aquesta manifesta arbitrarietat comesa i respectin els drets dels esportistes catalans a competir amb la seva selecció".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat