Indica publicitat
Dilluns, 25 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 12 de juny del 2007 | 19:12
La fotografia · Esport

Nova croada espanyolista contra la selecció catalana

Espanya no es cansa de reclamar que s'ha de separar esport i política. Ara bé, quan alguna selecció catalana participa oficialment en alguna competició, tot són traves. El Mundo va apuntar, el PP va disparar i ara, el PSOE, amb el seu habitual seguidisme, també s'ha afegit a la croada anticatalanista, amanida amb les burles amb què la selecció espanyola tracta la catalana. El portaveu del PP al Congrés espanyol, Eduardo Zaplana, ha anunciat que el seu grup demanarà la compareixença de la ministra d'Educació i Esport, Mercedes Cabrera, perquè doni explicacions sobre la derrota espanyola contra Catalunya per 5-3. Segons Zaplana, és "inconcebible" que els "problemes interns" de l'Estat es traslladin a l'àmbit internacional. El portaveu del PSOE al Congrés estatal, Diego López Garrido, per la seva banda, s'ha esmerçat en restar credibilitat a la competició, afirmant que no té "cap caràcter oficial" i que es fa en l'"àmbit privat". Alhora, ha anunciat que s'ha demanat un informe a l'advocacia de l'Estat per saber si hi ha hagut "algun acte illícit d'usurpació de símbols nacionals espanyols indegut". Uns i altres segueixen les pautes del guió marcades per El Mundo. Abans que cap mitjà de comunicació català en parlés, l'inefable Pedro J. ja removia cel i terra per ‘desemmascarar' d'on surten els diners de la Federació Catalana de Futbol Sala i s'esforçava en presentar el campionat com un torneig cutre i sense rellevància internacional, exactament els mateixos arguments que ara difonen PP i PSOE. Però Pedro J. no es va quedar amb els braços plegats i fins i tot ha desplaçat expressament el seu corresponsal de Moscou, Daniel Utrilla, perquè indagui a fons sobre el tema Catalunya-Espanya.

El que ningú acaba d'entendre a Iacútia, però, és qui són els jugadors que integren la suposada selecció espanyola de futbol sala. Internacionalment, el futbol sala espanyol està vinculat a la Real Federación Española de Fútbol, però el combinat espanyol que s'ha presentat a Rússia ha vingut per lliure, sense cap paraigües federatiu. Ni El Mundo, de moment, n'ha pogut treure l'aigua clara.

El que sí que ha pogut comprovar la selecció catalana l'esportivitat dels espanyols. A banda de la pressió mediàtica en contra seva, Catalunya, en el partit que ha disputat contra Argentina [a la imatge], també ha vist com els espanyols, des de la grada estant, es quedaven asseguts quan han sonat Els Segadors per la megafonia, mentre que la resta del pavelló es posava dempeus en senyal de respecte envers l'himne nacional de Catalunya. Quan ha sonat l'himne argentí, curiosament, la selecció espanyola sí que s'ha alçat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat