Indica publicitat
Dijous, 21 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 14 de maig del 2007 | 18:58
La fotografia · General

Catalunya participa amb estand propi a la principal convenció de biotecnologia del món


Catalunya comença a mostrar-se al món tal com és, com una nació amb veu pròpia que disposa d’un teixit professional, social i administratiu propi i que, per tant, no necessita mostrar-se sota cap paraigües per lluir amb tot el seu esplendor. Enguany, per primera vegada, Catalunya ha participat amb estand propi a la fira internacional Biotechnology Industry Organization (BIO), celebrada del 6 al 9 de maig a Boston (Massachusetts, EUA), amb un balanç més que positiu. El pavelló de Catalunya va aplegar 22 empreses, institucions i projectes la biotecnologia catalana i les va exhibir davant els més de 22.000 delegats de tot el món. L’organisme consorciat Biocat (BioRegió de Catalunya), depenent de Vicepresidència, ha sigut l’encarregat d’organitzar la presència catalana a la BIO sota un mateix sostre: una illa de 120 m2. situada junt a les dues d’Espanya, que reunien les empreses i institucions espanyoles presents a la fira. Cal destacar que Catalunya va liderar, amb onze empreses (Advancell, Archivel Farma, Aromics, Atipic, Esteve, Gendiag, GP Pharm, Microart, Oryzon Genomics i Palau Pharma, Tecnoparc) i onze institucions i projectes (Ajuntament de Barcelona, Agència Catalana d’Inversions, Biocat, CIDEM, Districte 22@, Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació, Institut Català d’Investigació Química, Institut de Ciències Fotòniques, Parc Científic de Barcelona, Parc de Recerca de la UAB, Transbio), la llista de participants de l’Estat espanyol. Amb aquesta plataforma pròpia, Catalunya ha gaudit d’un espai on mostrar-hi les potencialitats dels sectors biotec i biomèdic catalans.

Entre els èxits de la delegació catalana, cal comptar-hi la recepció que, presidida pel president de la Comissió Executiva, Manel Balcells, va reunir en un hotel de Boston una nodrida multitud de membres de la comunitat de científics catalans i espanyols que investiguen a Harvard i a l’MIT, així com científics de prestigi internacional, com John Hodgson, un dels principals experts europeus sobre bioclusters. Catalunya també va ser la convidada d’honor, juntament amb Índia i Japó, a un esmorzar de caire protocol·lari presidit pel primer ministre d’Ontario i ministre de Recerca i Innovació, Dalton McGuinty.

Durant la fira, la directora de Biocat, Montserrat Vendrell, va presentar la BioRegió de Catalunya com una de les més potents dins l’Estat espanyol. Biocat ha acordat ja la participació de Catalunya en la propera edició de la fira BIO, que tindrà lloc a San Diego del 17 al 20 de juny de 2008. Augmenta l’espai que l’organització ha cedit a les nostres delegacions, en contra de la tendència a la reducció que han sofert la majoria dels pavellons internacionals.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat