Indica publicitat
Dilluns, 25 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 27 de setembre del 2007 | 18:34
La fotografia · General

L'Estat i la monarquia no n'encerten ni una

Encara no s’ha produït la dimissió a la Casa Reial dels encarregats de la imatge de la Corona. Després de l’afer d’El Jueves era clamorosament esperada una dimissió immediata. Una revista desconeguda per gran part de l’opinió pública de l’Estat i internacional va aconseguir, gràcies a la maldestre política d’imatge i la justícia espanyola, una difusió mundial mai somiada. Ara, a Girona, una sèrie de ciutadans fan palesa la seva oposició a la visita reial cremant unes fotografies dels reis d’Espanya, creient exercir un dret de llibertat d’expressió que a molts països del món és legal -sols cal recordar que als EUA cremar la pròpia bandera de la Unió o la fotografia del seu president no és delicte- però, una vegada més, es duu als tribunals els suposats participants en aquest acte de protesta. I què s’aconsegueix?
El mateix que amb El Jueves: que una protesta que hagués estat coneguda solament per uns pocs milers de persones a tot estirar s’hagi convertit en un acte d’afirmació d’una sèrie de sectors, radicals o alternatius del país, que han aconseguit també més publicitat de la seva opció de la que havien somiat, i si se segueix en aquesta línia potser que El Jueves i el foc aconsegueixin afeblir la imatge de la monarquia espanyola.

Caldria preguntar-se per què, però, els tribunals de Justícia i l’aparell de La Zarzuela no s’han preocupat mai dels atacs constants a la Corona, a la persona del rei, que provenen de la cadena COPE, del diari El Mundo i d’altres estaments que, des de la dreta, han intentat afeblir la institució? És veritat, com diu el president Montilla, que els catalans, per afirmar-se, no necessiten del foc, però també és cert que els catalans no poden ser utilitzats com a carn de canó en maniobres turbulentes entre els aparells de l’Estat i els seus entorns. A Catalunya, que, evidentment, no és monàquica en la seva majoria i que a més, és una nació sense reis, no podrà entendre's que en les properes setmanes algú intenti processar un, dos, desenes o centenars de catalans. Caldria que s’hi pensessin.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat