Indica publicitat
Dissabte, 23 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 23 de març del 2012 | 19:00
La fotografia · Illes Balears

158 personalitats de les Illes Balears fan una crida a participar a la manifestació per la llengua del 25 de març

Avui 23 de març, a Can Alcover-Espai de Cultura, s'ha presentat el manifest 'Crida ciutadana per la llengua'. El text, signat per 158 personalitats de les Illes Balears, fa una crida a participar a la manifestació "Sí a la nostra llengua", que tendrà lloc el proper diumenge, 25 de març, a les 18.00 hores, a la plaça d'Espanya de Palma.

Redacció: Tribuna Mallorca · El manifest ha estat presentat per la vicepresidenta de l'OCB, Marisa Cerdó, a un acte que ha comptat amb la presència d'un centenar dels signants. Cerdó ha fet pública la llista provisional de les personalitats que hi ha donat suport, a la qual previsiblement s'hi afegiran més noms durant les properes hores.

Entre les personalitats que han signat el manifest destaquen les actrius Maruja Alfaro i Caterina Alorda, l'escriptor Sebastià Alzamora, l'actor Simó Andreu, l'exentrenador del Mallorca Jaume Bauzà, el teòleg i escriptor Bartomeu Bennàssar, el vicepresident de l'AELC a Balears Miquel Bezares, el president de la Fundació s'Olivar Joan Carrero, l'expresident de l'OCB Climent Garau, l'actor Antoni Gomila, el catedràtic Josep Antoni Grimalt, l'escriptora Maria de la Pau Janer, el president de la secció filològica de l'IEC Isidor Marí, l'historiador Josep Massot i Muntaner, l'actor Carles Molinet, la lingüista Aina Moll, el professor Gabriel Oliver "Majoral", el músic Antoni Parera Fons, el catedràtic Damià Pons, l'escriptor Antoni Serra, el pintor Andreu Terrades, el professor Joan veny o la vicepresidenta del PEN Club Antònia Vicens. I així fins a 158 persones de les Illes Balears.

Per altra banda, el cantant i músic Victorí Planells, un dels signants del manifest, ha donat la seva cançó "Llengua per a l'amor" a l'Obra Cultural Balear perquè sigui l'himne de la manifestació. El tema està basat en un poema de l'escriptor eivissenc Marià Villangómez, del qual enguany es commemora el desè aniversari de la seva mort.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat