Indica publicitat
Divendres, 22 de novembre del 2019
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 2 de abril del 2009 | 13:39
La fotografia · Internacional

Xavier Ferrer presenta Viure segurs a Europa', un anàlisi sobre la defensa europea

Barcelona · Quina és la situació del món respecte la defensa europea? Com ha evolucionat aquesta, des de la ja llunyana Comunitat Europea de Defensa, fins al Tractat de Lisboa? Què en pensa la ciutadania? Quines són les perspectives, objectius estratègics, i possibles escenaris futurs? Aquestes són algunes de les preguntes que respon el politòleg Xavier Ferrer al llibre Viure segurs a Europa. Ens cal un exèrcit comú?' (Dèria Editors), presentat aquesta setmana. A l'acte, l'autor ha estat acompanyat pel president de l'editorial, Xavier Cambra, i l'analista polític de La Vanguardia, Lluís Foix.


La presentació ha comptat amb el suport de les Oficines de la Comissió i del Parlament europeu a Barcelona. Maite Calvo, delegada de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, ha estat l'encarregada d'obrir l'acte i, tot seguit, Xavier Cambra ha exposat els motius que l'havien impulsat a publicar el llibre.

Lluís Foix, per la seva banda, ha destacat el rigor i treball en dades i informació que hi ha en el llibre, que conformen un complet i detallat anàlisi. Foix, en consonància amb el que es detalla al llibre, ha fet diverses reflexions a l'entorn de la Unió Europea. L'autor de l'obra, Xavier Ferrer, ha explicat com va sorgir la idea del llibre i n'ha repassat les línies principals com, per exemple, que es parteix del que pensa la ciutadania i quina és la situació del món respecte la defensa europea. Al llibre també es posa el focus sobre quines són les capacitats militars dels estats importants del món i de la UE i els serveis d'intel·ligència, o quina incidència hi té l'economia en tot plegat.

Un debat ha precedit la cloenda de la presentació del llibre, a la que hi han assistit destacades personalitats, com els vicepresidents del FC Barcelona,  Godall, Boix i Yuste, o Miquel Sellarès, Miquel Esquirol i Muriel Casals, a més de representants del món de la política, l'empresa i la societat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat