Indica publicitat
Dilluns, 25 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de juny del 2008 | 17:24
La fotografia · Internacional

Mònica Sabata: "El cicle autonomista s'ha acabat"


La nova junta de la Plataforma pel Dret a Decidir (PDD) -escollida a l'assemblea de diumenge a Girona- s'ha presentat aquest matí en societat i ha aprofitat per explicar les principals línies estratègiques de l'entitat per als propers mesos. Mònica Sabata, que repeteix com a portaveu, ha destacat que, després de tot el procés de renovació estatutària, "el cicle de l'autonomisme s'ha acabat" i que els propers mesos "seran complicats", amb el veredicte del Tribunal Contitucional espanyol sobre l'Estatut, la negociació del finançament o la imposició de la tercera hora de castellà a les escoles, per tan "toca treballar".

La roda de premsa també ha servit per explicar el procés de reorganització interna -justificada pels canvis que ha sofert la Plataforma des de la seva fundació el 2005 i per poder ser més eficients- i fer balanç. D'aquest darrer punt han remarcat el fet que la PDD  és la "causant d'haver portat al carrer el debat sobre el dret a decidir" del que fa dos anys "ningú en parlava".

En els propers mesos la Plataforma aspira a consolidar la xarxa d'entitats pel dret a decidir, estendre's arreu dels Països Catalans i guanyar prou massa crítica per forçar a les administracions a celebrar un referèndum.

També han confirmat que participaran a l'acte d'Òmnium al TNC el proper 25 de juny, però que "encara no saben de quina forma" i han recolzat la consulta del Lehendakari Ibarretxe "com a expressio del dret a decidir".

La nova junta donada a conèixer avui estarà presidida per Jaume López, president també de l'Associació Catalana de Professionals.Carles Castellanos n'és vicepresident i Xavier Altadill, Mònica Sabata i Mònica Hill en compartiran les tasques de portaveus.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat