Indica publicitat
Dilluns, 25 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 21 de maig del 2009 | 16:09
La fotografia · Internacional

Acord entre Catalunya i l'Estat de Victòria (Austràlia) en la recerca sobre el càncer

Barcelona · Catalunya i l'Estat de Victòria (Austràlia) han acordat col·laborar en la recerca sobre el càncer, sobre cèl·lules mare i en l'intercanvi entre parcs científics. Dins el marc de la fira BIO 2009 d'Atlanta el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el ministre d'Innovació, Medi Ambient i Canvi Climàtic de Victòria (Austràlia), Gavin Jennings, s'han reunit

i han arribat a un acord de cooperació. Segons el vicepresident del Govern aquest acord "continua posant Catalunya en el primer nivell de l'excel·lència" en recerca biotecnològica i científica.

A la reunió entre el Carod-Rovira i el ministre de Victòria també hi ha intervingut la viceconsellera d'Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell; el president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells; el delegat del govern als Estats Units, Andrew Davis, i la directora de Biocat, Montserrat Vendrell.

Els dos mandataris han acordat iniciar relacions de col·laboració després de confirmar que Catalunya i Victòria tenen objectius comuns en ciència i biotecnologia, i s'han centrat en col·laborar en l'intercanvi d'informació i d'experiències en àrees considerades prioritàries pels dos executius.

Un cop s'hagin compartit informacions, els dos mandataris han decidit redactar un acord de col·laboració que versarà en tres eixos bàsics: la recerca sobre el càncer i sobre cèl·lules mare, i la col·laboració entre parcs científics.

Aquest acord de cooperació biotecnològica i biomèdica està previst que se signi en el marc de la BioEurope Spring, la fira de biotecnologia organitzada per Biocat i que se celebrarà a Barcelona el març de l'any 2010.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat