Indica publicitat
Diumenge, 28 de febrer del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 22 de desembre del 2010 | 17:16
La fotografia · Internacional

La Generalitat homenatja Max Cahner

Barcelona · Aquesta tarda  Max Cahner ha descobert la placa commemorativa amb el seu nom, davant el conseller Tresserras i l'expresident Pujol. El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació en funcions, Joan Manuel Tresserras, ha presidit  l'homenatge institucional a Max Cahner,

que va ser conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació del 1980 al 1984. A l'acte, que ha tingut lloc al Palau Moja de Barcelona, ha assistit l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i, a més de l'homenatjat, els exconsellers de Cultura Joan Rigol i Jordi Vilajoana.

Durant l'homenatge, Max Cahner ha descobert una placa commemorativa en la qual es dóna el seu nom a la sala d'exposicions del Palau Moja. En l'acte també ha intervingut el crític d'art Daniel Giralt-Miracle, que ha parlat sobre la trajectòria de Max Cahner.

Editor, polític i historiador de la literatura, Max Cahner Garcia va néixer a Bad Godesberg (Renània), el 3 de desembre de l'any 1936. Resideix a Catalunya des del 1939. s llicenciat en Ciències Químiques, doctor en Filosofia i Lletres i professor de literatura catalana a la Universitat de Barcelona (de 1975 a 2006).

 Cahner va impulsar la nova època de la revista Serra d'Or i va crear el 1961 l'editorial Edicions 62, que va dirigir fins el 1969. El 1972 va fundar Curial Edicions Catalanes. Va contribuir a promoure la Gran Enciclopèdia Catalana, el Congrés de la Cultura Catalana i la campanya "Català al carrer". Del 1980 al 1984 va ser conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat. Va ser president de la Universitat Catalana d'Estiu i director de la nova etapa de la Revista de Catalunya. Cahner és també president honorari de l'Opinió Catalana.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat