Indica publicitat
Dilluns, 1 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 28 de gener del 2008 | 18:38
La fotografia · Internacional

Euskadi surt al carrer en defensa de les seves institucions


Desenes de milers de persones, més de 50000 segons la policia, van sortir al carrers de Bilbao el passat dissabte per mostrar el seu rebuig a la condemna del Tribunal suprem espanyol a Juan José Atutxa, Gorka Knör i Kontxi Bilbao per no haver dissolt el grup parlamentari de Sozialista Abertzaleak, l'any 2003. La protesta, a més, es va convertir  en  una autèntica mostra de força de la societat civil basca en la defensa de les institucions pròpies que tant atacades per l'estat espanyol s'han vist en els últims mesos.
Juan José Ibarretxe, els exlehendakaris, José Antonio Ardanza i Carlos Garaikoetxea, els tres condemnats, l'actual Presidenta del parlament basc, Izaskun Bilbao, i la plana major dels tres partits que convocaven la manifestació, PNB, EA i EB-Berdeak, es van encarregar d'encapçalar una nova marxa en defensa dels drets més bàsics de qualsevol nació. I és que setmana rera setmana, la societat basca ha sortit al carrer davant les contínues agressions i actes que des de la justícia espanyola es realitzen contra alguns dels pilars bàsics de qualsevol societat democràtica. Aquest cop, la mobilització amb el lema ‘Per la defensa de les nostres institucions' va recórrer els carrers cèntrics de la capital biscaïna amb els aplaudiments massius de la gent que s'esperava als vorals dels carrers.

L'acte multitudinari va concloure amb la lectura d'un manifest per part del periodista Julio Ibarra. En la seva lectura, Ibarra va assegurar que "no busquen pressionar als jutges ni atacar la seva imparcialitat, tampoc favors judicials ni situar les seves institucions per sobre de la llei. Exigeixen simplement justícia".  Així mateix, Ibarra va afirmar que la decisió és "especialment greu per la intromissió i deslegitimació que suposa de les institucions basques i, en especial, del parlament basc".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat