Indica publicitat
Dilluns, 25 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 28 de abril del 2008 | 13:33
La fotografia · Internacional

"Jaume I hauria arribat abans"


Aquesta era una de les bromes que es podien sentir reiterades vegades en els vagons del tren Jaume I' que dissabte va travessar tot el país per transportar 350 persones des de Barcelona fins a Alacant on s'hi feia la tradicional manifestació del 25 d'abril. Una vegada més, el mal funcionament de Renfe va fer que durant més de tres hores els participants de l'engrescadora iniciativa del tren Jaume I restessin aturats a prop de Xàtiva a causa d'una averia a la catenària. Mentre l'actitud dels viatjants, joves i grans, va ser de paciència tot i la indignació evident d'haver d'estar hores sota un sol infernal enmig d'unes vies de tren, la sensació que va deixar la direcció de Renfe va ser més aviat de manca de voluntat de solucionar el problema i, especialment, com ja ve essent habitual, de manca d'informació.
Més enllà, però, de les prop de 9 hores de viatge que van haver de fer els participants del tren Jaume I, la sensació dels viatgers era de felicitat i ànim reivindicatiu per poder assistir a una diada nacional centrada aquest any en el tancament del repetidor de TV3 situat a la Carrasqueta i que donava el senyal de la televisió catalana a les comarques del sud del país. La manifestació va ser un èxit ja que milers de persones (entre 15.000 i 20.000) es van congregar pels carrers d'Alacant i van reivindicar, una vegada més, la unitat de la llengua i el territori dels Països Catalans. En la protesta, hi havia diferents blocs,  com el d'Esquerra, encapçalat per Ridao, Puigcercós, Carretero i Beltran, el dels Casals Jaume I d'arreu dels Països Catalans, o el de l'Esquerra Independentista. La jornada va concloure amb un concert organitzat també per Associació Cultural del País Valencià en el qual hi van participar grups com Betagarri, Antonia Font, La Troba Kung-Fu o la Gossa Sorda.  

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat