Indica publicitat
Dilluns, 25 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 10 d'octubre del 2011 | 16:33
La fotografia · País Valencià

Crit unànime a València

Milers de persones han omplert els carrers de València aquest cap de setmana per reclamar el dret de decidir de la ciutadania per un nou model de País Valencià. La manifestació s'ha celebrat dins el marc de la festivitat del Nou d'Octubre.

Font: ACN · Sota el lema 'Som País Valencià. Volem decidir' el País Valencià ha celebrat aquest cap de setmana la diada més reivindicativa dels darrers anys. Propiciada per la prohibició d'emissions de TV3 al territori, les multes imposades per l'executiu Camps a l'ACPV, la crisi econòmica i les retallades de subvencions a la promoció de la llengua pròpia, uns tres mil valencians i valencianes han sortit al carrer per reclamar el dret a decidir un altre model de País Valencià.

La marxa ha estat organitzada per la comissió Nou d'Octubre, que aplega entitats com Escola Valenciana, Acció Cultural, sindicats i partits com el Bloc, Esquerra Unida, Iniciativa i Esquerra Republicana, entre altres. En la manifestació s'ha fet públic un manifest, llegit pel fill de l'escriptor Enric Valor, en el qual es demana a l'actual executiu valencià encapçalat pel popular Alberto Fabra que passi "de les bones paraules als fets" en temes concrets com la reciprocitat de TV3, el corredor mediterrani i la col·laboració amb Catalunya i les Balears en qüestions com l'Institut Ramon Llull.

El manifest també ha vilgut recordar l'escriptor valencià Enric Valor en l'any que es commemora el centenari del naixement d'aquest narrador, recuperador de la tradició oral de l'interior del País Valencià i autor de nombroses obres de normalització lingüística que han servit de base per a l'ensenyament de la llengua al territori.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat