Indica publicitat
Dijous, 2 d'abril del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 23 de abril del 2009 | 14:21
La fotografia · Política

El Pla de l'acció exterior, un "pla de país" per a Catalunya

Barcelona · Així va definir la viceconsellera d'Afers Exteriors i Cooperació, Rosa Clavell, el Pla de l'acció exterior que està duent a terme el Govern de la Generalitat. Clavell va qualificar el Pla d'acció exterior de "pla de país" en la jornada "Política exterior comparada d'ens subestatals"

organitzada pel patronat "Catalunya Món", que va comptar amb la presència del president del Parlament de Catalunya Ernest Benach. Durant la seva intervenció, Clavell va destacar la importància de la jornada per l'anàlisi dels diferents models d'acció exterior que "poden ser de referència per Catalunya". L'objectiu, per tant, d'aquesta jornada, va raure en profunditzar sobre els models de política exterior de Flandes, el Quebec Baviera i Escòcia.

En la jornada es va convidar a participar acadèmics i experts en política exterior d'entitats subestatals com ara John Kincaid del Lafayette College (EUA), André Lecours de la Concordia University (Quebec, Canadà); David Criekemans, de la Universitat d'Antwerp (Flandes, Bèlgica); Klaus-Jürgen Nagel, de la UPF (Barcelona); Thomas Fleiner de la Universitat de Fribourg (Suïssa); Charlie Jeffery, de la Universitat d'Edinburgh (Escòcia, Regne Unit) i Stéphane Paquin, de la Universitat de Sherbrooke (Canadà).

La viceconsellera Clavell va remarcar que la celebració d'aquesta sessió forma part d'un programa més ampli que s'emmarca en l'elaboració del Pla de l'acció exterior del govern, que considera "un dels principals objectius que impulsa el govern de la Generalitat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat