Indica publicitat
Dijous, 21 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 1 de abril del 2009 | 16:02
La fotografia · Seguretat

Guanya Delort: professionalitat i seriositat

Barcelona · El Conseller d'Interior i Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, va donar una informació sense cap novetat: tot el que va dir ja havia sortit als diaris 'El País' i 'La Vanguardia', tot i que va explicar certes mesures a prendre en afers semblants que poden ser positives. Molts dels diputats, doncs, van creure, en acabar la comissió, que podien haver llegit els diaris i estalviar-se la sessió.

Amb tot, vàrem sentir la oposició encapçalada per Oriol Pujol que, en una brillant i dura intervenció, va fer una defensa aferrissada del cos dels Mossos d'Esquadra i va carregar contra la idoneïtat del Conseller d'Interior. 


La més brutal de les intervencions la va fer el diputat Cirera del PP que en tot moment va recordar les glòries de les intervencions de la "policia nacional" i de la delegada del govern García Valdecasas. La defensa més seriosa i dura del departament de l'Interior la va fer el diputat Jaume Bosch de IC-V, que amb el seu reconegut prestigi d'home coneixedor històricament del model policial català va entrar a fons en la ferida dels errors del passat.

La sessió, però, es va acabar amb el cessament del director general Rafael Olmos, que ha sigut utilitzat com a boc expiatori per salvar la pell del conseller Saura. Aquest és l'aspecte negatiu de la sessió. El positiu: el nomenament del Secretari General de Seguretat Joan Delort com a màxim responsable dels Mossos d'Esquadra. Aquest fet demostra el fracàs de la línia esperpèntica del Secretari General del Departament Joan Boada, al qual possiblement, pel bé de la policia, hauria d'haver sigut cessat en lloc del professional Olmos.

El nomenament de Joan Delort, per tant, està en la línia de mantenir la professionalitat i la seriositat requerida. Però, com ja lamentaven alguns, la llàstima és que, al cap de tants anys, no hi hagi més persones del nivell de Joan Delort a la policia de Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Seguretat
I això qui ho paga?
Indica publicitat