Indica publicitat
Dijous, 21 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 6 de març del 2007 | 18:47
La fotografia · Seguretat

Nou pas endavant de la Policia de Catalunya


La Junta de Seguretat de Catalunya s’ha reunit sota la presidència del president de la Generalitat, José Montilla, exercint així les competències del nou Estatut d’Autonomia. En aquesta reunió la policia catalana ha aconseguit incorporar-se als centres de coordinació policial duanera francoespanyoles de la Jonquera i de Lés. D’aquesta manera els mossos participaran directament de l’intercanvi d’informació per lluitar contra la immigració irregular, la delinqüència internacional i el tràfic il·lícit. Durant la trobada, també es va poder evidenciar la majoria d’edat de la policia catalana i la voluntat del Govern de la Generalitat i la del Govern de l’Estat per continuar el desplegament de la policia de Catalunya seguint el calendari previst. Tallant així, de socarrel, la proposta del PP de congelar el desplegament dels mossos durant dos anys i reforçar amb més guàrdies civils i “policies nacionals” el territori català.

El que encara queda per concretar  quan es farà  la modificació de la llei de cossos i forces de seguretat de l’Estat, que encara considera a la policia de Catalunya com una policia auxiliar de la policia “nacional” i de la Guàrdia Civil. A més a més , tampoc, s’ha afrontat la presència com a tal, de la policia catalana en els organismes internacionals de seguretat europeus. Tot i així podem parlar que s’ha fet un pas endavant.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat