Indica publicitat
Dijous, 21 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 11 de novembre del 2010 | 16:38
La fotografia · Seguretat

Montoto presenta el "llibre incomplert" sobre "com és i a què s'enfronta" la policia catalana

Barcelona · Quin és el dia a dia dels mossos? Quines són les virtuts, les mancances i els anhels de les diferents unitats de la policia catalana? L'analista de seguretat Jofre Montoto respon a aquestes qüestions al llibre Mossos d'esquadra, com és i a què s'enfronta la policia de Catalunya' (ed. Duxelm), una obra que pretén apropar la policia catalana a la ciutadania. Tot i això, tal com ha explicat el mateix autor durant la presentació de l'obra, celebrada aquest dimecres a la Llibreria Proa, el llibre "és incomplert", no pas per voluntat pròpia sinó perquè, en un moment donat, els actuals gestors del Departament d'Interior van decidir que ja n'hi havia prou. "Espero que el pugui acabar en un futur", ha explicat Montoto, que ha expressat que, a pesar de la "censura" per no poder aprofundir més en el treball amb diverses unitats, el llibre pot ajudar "a disminuir el divorci" existent entre societat, mitjans de comunicació i policia.

Montoto ha expressat que durant la realització del llibre es va trobar amb un cos "amb professionalitat i ganes de treballar", però que està, al seu parer, "desmoralitzat" per la utilització política que ha rebut. L'autor ha citat, com a exemple d'aquesta utilització, el codi d'ètica aprovat aquest dimecres, que ha comptat amb l'oposició dels Mossos. L'analista, tot i això, ha afirmat que el seu és un "llibre en positiu".

"Llibre incòmode"
A la presentació també hi ha estat present Miquel Sellarès, president del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC), que ha fet el pròleg del llibre. Sellarès ha elogiat Montoto perquè, en comptes d'haver fet un "llibre còmode amb l'establishment", que possiblement li hauria aportat més rèdits, ha decidit anar més enllà. El president del CEEC ha considerat que l'obra és un pas més per "normalitzar aquest país, i que els temes de defensa i seguretat es puguin tractar amb normalitat". Sobre els Mossos, Sellarès ha explicat cal que sentin que tenen les "espatlles cobertes" i que la policia requereix "canvis i adaptar-se a la modernitat, però no necessita experiments".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat