Indica publicitat
Dijous, 21 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 24 de maig del 2007 | 19:04
La fotografia · Seguretat

La Guardia Civil torna a controlar els Mossos?

El jutjat núm.2 de Badalona ha ordenat a la Guardia Civil que investigui l’actuació dels Mossos d’Esquadra en el desafortunat incident que va provocar la mort del suposat delinqüent Sergio Carmona. La premsa seriosa i la que aquests dies ha protagonitzat el circ mediàtic contra els Mossos no n’ha fet cap comentari. Continua la covardia i l’acomplexament d’anys, i s’admet que la nostra policia sigui vexada i no se li permet ésser un cos policial adult que s’autoinvestiga. I ja és la segona vegada en pocs dies, ja que en el cas de l’afer de la comissaria de les Corts, una altra jutge ja va demanar a la Policía Nacional que fes la investigació i visionés els vídeos.
Què pretenen els jutges que han pres aquestes decisions? Són conscients que posen en qüestió una de les nostres institucions nacionals, la nostra policia? I si ho fan, per què no actuen arreu, per exemple, al País Basc, demanant a l’Ertzaintza que investigui els centenars de casos no de maltractaments sinó de tortura dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, com ja ha demanat el lehendakari Ibarretxe i el seu conseller de Justícia, així com les entitats internacionals de defensa dels Drets Humans? O és que actuar sota el “Todo por la patria” és tenir carta blanca? Una vegada més, s’està demostrant que per consolidar la democratització i adequació a un Estat plural hi ha una institució que ho impedeix, el poder judicial, l’últim baluard en molts casos de “l’Espanya eterna”. Els propis jutges haurien de saber que part de la Policía Nacional i Guardia Civil que actua a Catalunya està farta que se la faci servir de carn de canó de “l’ancient régime”.

Caldria estudiar, finalment, si no cal retocar la Llei Orgànica de Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, que permet interpretar, per part d’uns jutges insensibles amb la realitat nacional de Catalunya, que es pot actuar tal com ho estan fent, desprestigiant i posant en dubte la policia de Catalunya. Si fos així també hi hauria uns responsables polítics catalans que en el seu moment no van fer el que calia per modificar aquesta llei que avui suposadament permet aquestes actuacions.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat