Indica publicitat
Dijous, 21 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 29 de abril del 2009 | 15:46
La fotografia · Seguretat

Sellarès demana reflexió i seriositat davant la possibilitat de crear una policia autonòmica a les Illes

Barcelona · Convidat per l'Obra Cultural Balear, Miquel Sellarès ha desenvolupat a la Casa de cultura de Palma de Mallorca la conferència L'experiència de la policia catalana - 25 anys després'.


A l'acte hi ha assistit el director general d'interior del govern de les Illes, el cap d'estudis de l'escola de la policia local, i diverses personalitats de la societat civil, la cultura i els partits polítics.

Després d'una extensa explicació del llibre Un pas endavant' i de diferents anècdotes i experiències, al debat se li ha preguntat sobre la possibilitat de crear una policia autonòmica a les Illes. Sellarès ha manifestat que l'afer no passa per crear nous cossos policials i mantenir-ne els existents, sinó que el que cal és tenir sentit d'estat i plantejar el tema d'una policia pròpia com un element de recuperació del poder polític, que substitueixi a mig termini els cossos i forces de seguretat de l'estat.

Sellarès ha explicat i insistit que abans de fer un cos policial nou cal trobar el consens de totes les forces polítiques majoritàries de les Illes, i que la policia autonòmica no sigui la policia de cap partit polític, sinó de les institucions.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat