Indica publicitat
Dissabte, 23 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 7 de març del 2016 | 00:00
La fotografia · Societat civil

240 persones i més de 30 entitats i organitzacions participen en l'acte de presentació del projecte de la Convenció Constituent

REINICIA Catalunya ha presentat aquest cap de setmanai, davant de prop de 250 persones i de més de 30 entitats i organitzacions, al Paranimf de la Facultat de Medicina de la UB,. el seu projecte de Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya (CCCC).

A l'acte hi han assistit dirigents polítics tan diversos com el president de Súmate i diputat de Junts pel Sí, Eduardo Reyes, el coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD), i president del Consell Nacional de Demòcrates, Joan Rigol, o el jurista i Comissionat per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer.

L'acte ha comptat també amb la presència dels presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart -respectivament-, el cap de llista i diputat de CSQP, Lluís Rabell, el coordinador d'EUiA i també diputat de CSQP, Joan Josep Nuet, l'exdiputat d'ICV-EUiA i membre de l'Acord d'Esquerres per la República Catalana (AExRC) David Companyon.

També hi ha participat, entre molts altres, Teresa Forcades, Antonio Baños, Ferran Requejo i Josep Huguet. Tots ells al costat de representants de més de 30 entitats i organitzacions com el Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya, el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya; La Unió de Pagesos; Dempeus per la Salut Pública/Marea Blanca, Intersindical CATAC, Intersindical CSC; Sindicalistes de CCOO per la República, Casa Amaziga de Catalunya...

Reinicia presenta el seu projecte com a obert, inclusiu i flexible. "Tot és absolutament modificable", han afirmat els representants de Reinicia, si serveix perquè partits i entitats favorables al dret a decidir, però no obertament independentistes, puguin "anar-se afegint" al procés constituent.

Després de la intervenció de representants de les diferents entitats i organitzacions, els participants s'han reunit en 14 grups corresponents als àmbits en què provisionalment s'ha estructurat el projecte. L'objectiu és el de començar a treballar plegats per tal de, amb la incorporació d'entitats i organitzacions que li confereixen el màxim de transversalitat i pluralitat possible al projecte, acabar de donar-li la forma i estructura definitives.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat