Indica publicitat
Dimecres, 2 de desembre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 22 de març del 2012 | 17:58
La fotografia · Societat civil

Gran manifestació a Barcelona contra l'extermini del català a les Illes

Les mobilitzacions pel català es multipliquen. Aquest proper divendres, 23 de març, a les 20.30 hores, als Jardinets de Gràcia, s'ha convocat una manifestació amb el lema "Aturem l'extermini del català a les Illes".

Redacció: Tribuna Mallorca · El convocant és el col•lectiu "Illencs pel català". La manifestació es declara solidària de la que es farà a Palma el proper diumenge, 25 de març, convocada per l'Obra Cultural Balear (www.ocb.cat).

Segons els seus impulsors, aquest acte vol fer visible un conflicte que entenen que no ha tingut una repercussió suficient i clara en els mitjans de comunicació de Barcelona. Els "Illencs pel català" denuncien que l'arribada de José Ramón Bauzá a la presidència del govern ha significat la major retallada de drets lingüístics dels ciutadans de les Illes des del final de la dictadura franquista.

Assenyalen l'intent de convertir la llengua pròpia en un idioma de segona, sense presència a l'administració pública, amb una situació residual i segregada a l'ensenyament. Una política que vol consagrar l'apartheid lingüístic tot restringint els drets dels catalanoparlants a expressar-se lliurement en la seva llengua i generant un conflicte entorn de l'ús social de la llengua on no existia.

És per tot això que els ciutadans i ciutadanes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera desplaçats a Barcelona, tot fent una crida a la resta de ciutadans i ciutadanes dels Països Catalans, volen manifestar la seva disconformitat amb aquestes mesures i fer sentir la seva veu. A la presentació de la manifestació, que es farà demà, hi prendran part tres personalitats de la cultura catalana, com són Josep Maria Espinàs, Albert Sánchez Piñol i Julià de Jòdar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat