Indica publicitat
Divendres, 3 de de desembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 24 de de maig del 2012 | 18:55
La fotografia · Societat civil

Òmnium rep la Medalla d'Or al Mèrit Cultural

Òmnium Cultural ha rebut la Medalla d'Or al Mèrit Cultural de l'Ajuntament de Barcelona en un acte al Saló de Cent del consistori barceloní.

Barcelona · L'entitat cultural amb més influència als Països Catalans ha estat guardonada aquesta setmana al consistori de la capital catalana en reconexiement dels seus 50 anys de treball en favor de la llengua i la cultura catalanes.

L'alcalde, Xavier Trias, ha reconegut el "treball intens i ininterromput" de més de 50 anys de l'entitat en defensa de la llengua, la cultura i el país. Jaume Ciurana, tinent d'alcalde de Cultura, ha destacat que la tasca d'Òmnium per al desenvolupament de la llengua i cultura catalanes és vigent a tot arreu, des que es va fundar l'11 juliol de 1961 gràcies a Lluís Carulla i Canals, Joan Baptista Cendrós i Carbonell, Fèlix Millet i Maristany, Joan Vallvé i Creus i Pau Riera i Sala.

Per la seva banda, la persidenta de l'entitat, Muriel Casals, ha reclamat un consens polític per obtenir una independència econòmica de Catalunya, i ha posat al servei les seus de l'entitat i els 30.000 socis actuals. "S'acosta el moment de prendre decisions transcendentals" ha dit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat