Indica publicitat
Dissabte, 30 de maig del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 28 de gener del 2011 | 18:43
Llibres / revistes · Política

Catalunya i Espanya, l'encaix impossible

Barcelona · L'any 2011, quan la globalització econòmica ha afectat tots els àmbits de la nostra vida social, i el somni d'una Europa federal s'ha difuminat gairebé del tot, la sentència inapel·lable del Tribunal Constitucional contrària a l'Estatut ha acabat de fer conscients els catalans de la magnitud dels entrebancs que tenim al davant com a nació. Les aspiracions històriques de gran part del catalanisme han quedat irremeiablement malmeses.

s evident que la sentència del TC deixa escletxes per fer gestió política a curt termini, però a mitjà termini es planteja una disjuntiva molt dura: submissió o ruptura. Les mutacions del teixit productiu cultural català, la meteòrica modernització social i econòmica d'Espanya i l'ascensió de Madrid com a macrocentre polític, econòmic i financer han canviat l'escenari per sempre. El present assaig de Joan Ridao, que evita caure tant en el derrotisme i el ressentiment com en l'eufòria i la fugida endavant, és absolutament necessari per dibuixar qualsevol full de ruta.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat