Indica publicitat
Divendres, 5 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de juliol del 2007 | 17:33
Notícia · Comunicació

El prestigiós canal Arte prepara una nit temàtica sobre la cultura catalana coincidint amb Frankfurt

El canal de televisió franco-alemany Arte TV, dedicat al món de l’art i la cultura, posarà la cirereta a la presència de la cultura catalana a la Fira del Llibre de Frankfurt. Coincidint amb aquest esdeveniment, el prestigiós canal, a qui tothom en el món audiovisual i de la cultura li reconeix la qualitat de les seves produccions, emetrà un reportatge sobre la cultura que es fa a casa nostra i en català. Ho farà el 12 d’octubre, coincidint també amb el Día de la Hispanidad en unes altres contrades, i en un dels seus espais més emblemàtics, La nit temàtica.
Aquest programa, que La 2 de TVE ha anat emetent des del 1995 amb uns nivells d’audiències gens menyspreables, estarà dedicat aquell dia als Països Catalans. Un dels documentals, de 45 minuts de durada, porta per títol un explícit Terra d’amor i de rebel·lia i vol ser una radiografia de la intensa activitat cultural que es duu a terme al nostre país en clau nacional, contribuint així explicar al públic alemany què és la cultura catalana.

De fet, ni el mateix equip d’Arte TV s’imaginava què es trobaria i ha quedat gratament sorprès per la vitalitat d’una cultura que tant costa de fer-se visualitzar de portes enfora més enllà de Barcelona, Gaudí i Dalí. Durant les dues setmanes de juny que han estat gravant per diferents espais del nostre país, l’equip encapçalat pel director de cinema Henning Burk s’ha fixat en figures que van des de Raimon i Maria del Mar Bonet fins als valencians Obrint Pas, passant per fenòmens com la Patum de Berga, festa declarada Patrimoni de la Humanitat i que aquells dies celebrava una nova edició.

Una de les escales que van fer els responsables del documental va ser al II Dia de les Seleccions Esportives Catalanes, que es va celebrar a Reus el 9 de juny, on van poder gravar l’actuació d’Obrint Pas als concerts de la nit. Membres de la seva discogràfica, el segell manresà Propaganda Pel Fet, expliquen com els integrants de l’equip d’Arte TV havien sentit a parlar una mica del grup valencià, fruit de les gires que porta fent des de fa ja unes temporades a Alemanya, i admetien que els sonaven fenòmens com el de la Nova Cançó. Però poc s’esperaven el magnífic ambient festiu i a la vegada reivindicatiu que es va viure a la capital del Baix Camp durant aquell cap de setmana.

Aquesta no és la primera vegada que el canal franco-alemany posa la mirada al nostre país, ja que anteriorment havien aparegut en alguns dels seus programes representants catalans com Miquel Barceló, la Fura dels Baus, Vázquez Montalbán o s’havia tractat qüestions com el mestissatge de Barcelona o la cuina catalana. Fins i tot l’any 2000 es va abordar el conflicte entre nacions i Estats amb Catalunya com un dels exemples. Ara és el torn de la cultura catalana en tota la seva esplendor i amb el marc referencial que pertoca, els Països Catalans. Veurem si La 2, i altres televisions que habitualment emeten produccions d’Arte TV, com la belga, la suïssa, l’austríaca, la sueca, la finesa, l’holandesa o la mateixa BBC anglesa, també se’n fan ressò.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat