Indica publicitat
Dimecres, 1 de de desembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 6 de de juliol del 2009 | 16:29
Notícia · Comunicació

ACN i Comunicàlia: hi haurà fusió?

Barcelona · A Josep M. Pasqual, periodista del diari El Punt, li ha semblat sentir veus d'una futura fusió entre l'Agència Catalana de Notícies (ACN) i Comunicàlia: "Em consta que sobre la taula d'alguns despatxos del govern de la Generalitat de Catalunya i de la direcció d'ERC hi ha un projecte de fusió de dues empreses


de comunicació: l'ACN i Comunicàlia
". Siguin o no vertaders aquests indicis, i sense ànims de descreure Pasqual, aquesta és una opció que encara no s'ha sentit en cap dels mitjans de comunicació catalans.

Tot i això el periodista ha qualificat aquesta proposta de "lucidesa absoluta" al seu article publicat a El Punt: "D'entrada, és una proposta que, malgrat la complexitat pròpia de qualsevol procés de fusió, em sembla d'una lucidesa absoluta". Però Pasqual ha destacat que aquesta possible fusió pot presentar certs entrebancs: "No dubto que el projecte de fusió tingui enemics interns i externs. Els interns perquè, malgrat els discursos recurrents sobre "innovacions", els models actuals no han fet avançar significativament els projectes dissenyats fa deu anys [...]. Els enemics externs són coneguts des de sempre: hi ha almenys quatre grups polítics al Parlament de Catalunya que o bé no s'han interessat mai per l'anomenat espai comunicatiu català o bé financen i gestionen un espai propi més metropolità que no pas nacional".

El periodista ha volgut defensat aquest possible projecte i ha argumentat els motius per a la fusió: "Si ens creiem el país, la funció dels mitjans de comunicació públics i, a més, volem ser "un nou estat emergent", la dotació econòmica de l'ACN no només no pot disminuir sinó que ha de multiplicar-se (igualar-se, almenys, al pressupost de l'agència estatal EFE a Catalunya, per no citar altres exemples). Com a persona (i dirigent) de partit, (Carles) Mundó [membre de la nova executiva d'Esquerra] ha de refer els ponts de diàleg amb CiU en matèria de comunicació: tant pel que fa a l'ACN com pel que fa a Comunicàlia, projectes històricament compartits estratègicament per CiU i ERC, aquests dos partits (i les institucions que governen) tenen un ampli marge de negociació i una alta expectativa d'entesa".

Finalment Pasqual ha elogiat el resultat de sumar les potencialitats informatives de l'ACN amb les potencialitats audiovisuals de Comunicàlia: "Optimitzaria recursos humans, recursos materials, resultats i producte". Hi haurà fusió?

Tribuna Catalana s'ha posat en contacte amb la Secretaria de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i aquesta ha manifestat que no està assabentada de cap tipus de negociació per tirar endavant la fusió entre l'ACN i Comunicàlia. Tribuna Catalana, per tant, considera que aquest projecte està en les bones intencions de l'autor de l'article.  

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat