Indica publicitat
Dilluns, 1 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 9 de novembre del 2010 | 17:35
Notícia · Comunicació

Retorna a l'actualitat el clam de la professió periodística en contra dels blocs electorals

Barcelona · El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha criticat aquesta setmana -la mateixa en què s'inicia el període electoral a Catalunya- la "imposició anticonstitucional" que suposa l'aplicació del sistema de blocs electorals, un règim

d'excepció en el desenvolupament de la tasca periodística sense base lesgislativa.

La indignació dels periodistes dels mitjans públics per l'atac a la llibertat d'expressió s'ha fet patent, enguany, amb l'aprovació d'un pla de cobertura informativa per part del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), una estratègia que consagra la versió més estricta de la doctrina dels blocs. Des de l'SPC s'ha denunciat aquesta mesura falsament garantista i s'ha corroborat que seguiran criticant aquesta agressió a la irrenunciable llibertat informativa, bàsica per a la conformació d'una opinió pública ben informada.

Per la seva banda, el Consell Assessor de Continguts i de Programació de la CCMA ha manifestat en un comunicat de premsa el seu desacord en l'aplicació d'aquest pla de cobertura informativa i el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha convocat per avui dia 9 de novembre a les 19 hores una concentració en contra d'aquesta mesura.

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat