Indica publicitat
Dimarts, 25 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 11 de de novembre del 2010 | 17:20
Notícia · Comunicació

Reagrupament presenta un recurs contra els blocs electorals a la CCMA

Barcelona · La formació encapçalada per Joan Carretero, Reagrupament Independentista, ha presentat un recurs a la junta electoral contra els criteris marcats per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per cobrir la campanya mitjançant blocs electorals depenent de la representació parlamentària dels partits. RCat considera que aquests criteris "violen el respecte al pluralisme polític, el respecte al pluralisme social i la neutralitat informativa dels mitjans".

En el recurs, la formació recorda que "la llei Orgànica fonamental de la Comunitat Autònoma de Catalunya,  determina que els poders públics de Catalunya han de garantir que els electors rebin dels mitjans de comunicació una informació veraç, objectiva, neutral i respectuosa del pluralisme polític sobre les candidatures que concorren en els processos electorals'". Reagrupament considera que aquesta garantia queda en entredit a causa del sistema de blocs electorals que han d'usar els mitjans públics en les seves informacions.

RCat també ha criticat "la falta de neutralitat política de les persones que han decidit" els criteris de la CCMA, i ha explicat que "l'arbitrarietat" d'aquests criteris és "de tal manifesta gravetat que ha provocat que un òrgan col·legiat que forma part integrant de l'estructura de la pròpia CCMA", el Consell Assessor de Continguts i Programació de la CCMA, hagi redactat un informe en què s'afirma que, "per renovar el sistema, els partits i formacions polítiques no parlamentàries haurien de disposar d'una mínima igualtat d'oportunitats informatives."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat