Indica publicitat
Divendres, 29 de maig del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 13 de maig del 2009 | 16:22
Notícia · Comunicació

Les plantilles de Catalunya Ràdio i TV3, indignades amb el manteniment dels blocs electorals

Barcelona ·

Els Comitès Professionals de TVC i de Catalunya Ràdio han mostrat la seva indignació -a la ràdio pública ja s'han convocat cinc aturades parcials abans de les eleccions- perquè, contràriament al que s'havia establert, es mantindran els blocs electorals per a les informacions de campanya.

Novament, doncs, veurem/sentirem les notícies electorals en funció del pes  que tingui cada partit en l'arc parlamentari, un criteri de tot menys periodístic.

Tot i que el Comitè Professional de Televisió de Catalunya encara no ha decidit si es realitzaran aturades parcials a la cadena pública, sí que s'ha mostrat "dolgut" amb la Corporació Catalana de Mitjans per mantenir l'antic sistema de blocs electorals de cara a les eleccions europees del 7 de juny i haver incomplert "l'acord del Consell de Govern del 6 de març de 2008". Un acord segons el qual s'aplicaria a la informació electoral "criteris estrictament periodístics i sense condicionants de temps ni ordre, ni parcials, ni totals". 

Tot i això, i segons informa Comunicació 21, l'assemblea d'informatius de TV3 va aprovar per majoria absoluta tres mesures que s'hauran de presentar a assemblea general. La primera és llegir que no s'està d'acord amb el sistema de temps i ordre, i no se signa ni amb el rètol ni amb la cara del periodista que cobreix la notícia. Els altres dos punts serien sobreimprimir un rellotge que reveli el temps que es dedica a cada partit i un scroll que a la part inferior de la pantalla recordaria que no s'està d'acord amb el sistema d'ordre i temps. I tot, perquè el ple del Consell de Govern de la CCMA que va tractar l'aprovació del sistema de blocs només va comptar amb les abstencions dels consellers Josep Viñeta i Àngela Vinent i el vot en contra del president del Consell de Govern, Albert Sàez.

El cas, doncs, és que després de renovar la llei de mitjans públics, aquests continuen estan vinculats als partits parlamentaris que, evidentment, els interessa mantenir un sistema de blocs que els assegura aparèixer en pantalla de forma sistemàtica, fins i tot, quan no hi ha res noticiable per emetre. Els blocs electorals són, en primer lloc, una mostra de desconfiança envers el criteri periodístic dels treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio; en segon, una mostra del que costa als partits polítics deixar actuar als mitjans en llibertat; i per acabar, són una aberració periodística ja que no té cap sentit que la informació d'un partit hagi de durar x' temps més o hagi d'aparèixer abans o després pel fet de tenir més o menys escons.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat