Indica publicitat
Dimecres, 19 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 30 de d'abril del 2010 | 15:24
Notícia · Comunicació

Onescat, el nou curs de català a la ràdio

Barcelona · El Consorci per la Normalització Lingüística (CPNL), juntament amb tres emissores de ràdio llatinoamericanes de Salt i Girona, han creat aquesta setmana l'Onescat, una nova eina d'aprenentatge del català a través de la ràdio.

L'Onescat oferirà cursos de català gratuïts als nouvinguts a Catalunya de manera educativa per tal de fomentar el coneixement del català entre la població immigrada sense necessitat d'haver d'anar a classes presencials, i a través de les ones de ràdio de qualsevol receptor. D'aquesta manera, la iniciativa - que s'articula en disset programes de ràdio de vint minuts cadascun- posa a l'abast dels nouvinguts un curs de català inicial especialment pensat per a persones d'origen immigrat que no tenen coneixement del català.

Tal com ha explicat aquesta setmana el secretari de Política Lingüística i president del Consorci per a la Normalització Lingüística, Bernat Joan, a la presentació de l'Onescat, el curs és tan atractiu que "ja tenia demanda per part d'emissores de tot el país des d'abans d'haver-se començat a emetre", i ha destacat la necessitat de la seva creació. Joan ha definit aquesta nova proposta del CPNL com "un granet de sorra" perquè els immigrants entenguin que parlar català és "una manera d'integrar-se" i, ha afirmat que aquest projecte neix amb una prioritat absoluta: "Que no es canviï l'idioma i que s'encomani el català". L'Onescat, que va emetre un programa pilot per COM ràdio, s'emetrà a través de 136 emissores amb què compta COM ràdio a tot el país.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat