Indica publicitat
Dimarts, 25 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 3 de d'octubre del 2011 | 17:31
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació

Isona Passola: "Vull creure que hem acabat amb el malefici que el català fa nosa"

"Potser sóc massa optimista, perquè la infecció que ha creat l'Espanya negra i els seus mitjans és tremenda, i els socialistes no l'han contestada".

Agustí Villaronga i Isona Passola

Barcelona · És la productora de l'exitosa cinta d'Agustí Villaronga, Pa Negre, i una de les culpables que s'hagi dut a terme aquesta adaptació de la novel·la d'Emili Teixidor fins a la gran pantalla. A una entrevista al diari Ara, Isona Passola ha celebrat la nominació de la cinta catalana als Oscar, i ha volgut creure que s'ha acabat definitivament "amb el malefici que el català fa nosa".

"Entre el Premio Nacional, els Goya i els premis internacionals, ens hem fet grans abraçades i la gent em deia: Qué bien lo del catalan, ¿no?", ha dit Passola, tot i que ha assegurat que la "infecció" que ha creat l'Espanya "negra" i els seus mitjans "és tremenda": "I els socialistes no l'han contestada". L'entrevistada ha lamentat que en els darrers anys haguem "tornat a les cavernes i les fòbies col·lectives" però ha celebrat la revifada del cinema català.

"Al cinema català ens faltava aprovar l'assignatura del gran públic i demostrar que dóna diners. Els distribuïdors ens han dit molts cops: Que no se vean taxis de Barcelona, sobretot, que ha de poder arribar a Madrid... I a Pa negre li ha donat públic la llengua" ha dit. Passola ha sentenciat, finalment, que el cinema a Catalunya és "l'última branca de la cultura que ens falta per normalitzar" però que aformtunadament el país "ha perdut complexos".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat