Indica publicitat
Dissabte, 28 de de maig del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 28 de de setembre del 2011 | 17:30
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació

'Pa Negre', escollida per als premis Oscar

Pa Negre, la cinta d'Agustí Villaronga que va aconseguir donar un revulsiu al cinema català, sembla empendre un camí ascendent sense aturador: aquesta setmana la pel·lícula ha estat sel·leccionada per representar l'Estat espanyol als Oscar.

Font: ACN · Ha trencat tots els motlles del cinema fet a Catalunya des de la seva estrena. Va néixer amb un sorprenent efecte boca-orella, va superar els 700.000 espectadors la primera setmana, va arrasar en l'última edició dels Goya amb nou guardons i als premis Gaudí amb 13 estàtues, va aconseguir que el seu director, Agustí Villaronga fos premiat amb el Premi Nacional de Cinematografia del Ministeri de Cultura i, ara, ha sortit nominada per a representar Espanya en la gala dels premis més importants de cinema del món.

Pa Negre, la curosa adaptació de l'obra d'Emili Teixidor que duu el mateix nom, ha sorprès aquesta setmana, quan l'Acadèmia Espanyola del Cinema ha anunciat la seva participació als premis Oscar d'enguany per davant de les altres dues precandidates, La voz dormida, de Benito Zambrano i La piel que habito. Durant els propers mesos, Pa Negre competirà amb produccions de tot el món per una nominació a l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

Pa Negre retrata la devastació moral que produeix la guerra sobre la població civil i commou per la seva particular manera d'apropar l'espectador al triomf del mal sobre la bondat i la innocència a través del jove l'Andreu, un noi que haurà de sobreviure en un món d'adults que encara desconeix.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat