Indica publicitat
Dimarts, 22 de setembre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 3 de maig del 2010 | 16:22
Notícia · Cultura

Plataforma per la Llengua: "La visió del Gremi és poc fonamentada i cerca l'alarmisme mediàtic"

Barcelona · La Plataforma per la Llengua ha deixat clara la seva opinió sobre els anuncis que el Gremi d'Empresaris de cinema, en col·laboració amb els exhibidors, estan emetent a 70 sales de Catalunya des de la setmana passada en oposició a la nova normativa que assegura la meitat de cintes en català. En un comunicat emès aquesta setmana, la Plataforma assegura que els anuncis són "alarmistes" i "poc fonamentats", donat que les dades oficials i els estudis relacionats amb el cinema i altres àmbits del consum cultural "demostren la rendibilitat del mercat català i de la llengua catalana".

En aquest sentit, la mateixa plataforma ja va presentar un estudi el passat 17 de gener en el qual quedava demostrat que la llengua catalana és una "excepció" mundial per la seva ínfima presència al cinema, i que deixava clar que la nova Llei del Cinema català "no és res excepcional, és una llei normal comparada amb les legislacions europees", d'entre les quals en destacaven Eslovàquia, Lituània, Eslovènia i Estònia. Altres estudis presentats per la Plataforma per la Llengua i pel Baròmetre de la Comunicació també posaven en evidència l'actual situació desproporcionada a les sales catalanes, que quedava definida amb les xifres següents: L'àmplia majoria dels catalans (el 82%) estan d'acord que les pel·lícules estiguin disponibles en català i castellà (un 9,9% hi està més aviat en desacord, i un 2,2% hi està totalment en desacord), la llei del cinema català demana unes condicions lingüístiques que nombrosos països europeus amb més d'una llengua oficial a un mateix territori, ja apliquen, i finalment, l'aplicació de la nova legislació pot suposar un augment de 4,63 milions d'euros sobre l'actual guany en taquilla.

Per aquests motius, la Plataforma per la Llengua ha criticat la postura del Gremi d'Empresaris de cinema, que "prefereix advocar per mantenir unes inèrcies fruit de l'època franquista" enlloc d'apostar "per la innovació i per un tracte responsable i respectuós amb els drets del públic". Amb l'objectiu de posar a l'abast dels consumidors de cinema catalans una eina de protesta contra els anuncis del Gremi d'Empresaris de cinema, la Plataforma ha creat un lloc web a través del qual els internautes descontents amb la campanya promoguda a les 70 sales de cinema de Catalunya puguin queixar-se a partir d'un model de carta proposat per l'entitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat