Indica publicitat
Dissabte, 11 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 4 de gener del 2010 | 16:15
Notícia · Cultura

Mor l'historiador Pere Anguera

Barcelona · L'historiador reusenc Pere Anguera ha mort aquest dilluns després d'una llarga malaltia. Professor de la Universitat Rovira i Virgili (d'on era catedràtic des del 1992) i especialista en la història del segle XIX i els orígens del catalanisme, Anguera va destacar

 en la seva activitat pública com a director del Centre de Lectura de Reus i en el seu compromís amb la política del país.

Pere Anguera va publicar diverses obres sobre Reus i el Camp de Tarragona, i va ser el director del 7è volum de l'obra "Història, política, societat i cultura dels Països Catalans". L'any 2007, Anguera va rebre la medalla d'or de la ciutat de Reus, i s'ha previst que la biblioteca de la ciutat sigui batejada amb el seu nom. Diverses personalitats ja han lamentat la mort de l'historiador, d'entre les quals s'hi troba el vivepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, qui ha qualificat Anguera d' "intel·lectual rigorós, un patriota de pedra picada i amic dels temps difícils".

Carod-Rovira ha dit que Pere Anguera "sempre va combinar el rigor científic amb una visió nacional de la història", i ha volgut elogiar la seva dedicació "en cos i ànima" a la investigació històrica "sense abandonar mai el seu compromís cívic amb el país". L'Ajuntament de Reus també ha recordat la "gran capacitat" conversadora i crítica de l'historiador i el seu "característic to d'ironia" que hi havia en les seves paraules, i la revista l'Avenç ha mostrat el seu dol per la desaparició d'Anguera, una publicació on hi col·laborava sovint. En un comunicat, l'Avenç ha volgut mostrar el seu afecte a la família i ha recordat la seva tasca en la revista com a membre del consell assessor des de 1997 i com a director del suplement "Plecs d'Història Local" entre l'octubre de 1997 i el febrer del 2000.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat