Indica publicitat
Dimarts, 25 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 5 de de maig del 2010 | 15:10
Notícia · Cultura

La Plataforma per la Llengua organitza una conferència per reiterar la necessitat del català al cinema

Barcelona · La incansable tasca de la Plataforma per la Llengua a favor dels drets lingüístics dels consumidors de cinema catalans no s'atura. Després de la publicació de diversos estudis de l'oposició a la campanya alarmista del Gremi d'Empresaris de cinema contrària a la nova legislació catalana en matèria cinematogràfica, la Plataforma ha organitzat una conferència pel proper 11 de maig. Sota el nom "Llengües i drets al cinema.

L'excepció del català en el context internacional", l'entitat deixarà clars a l'Aula 1 del CCCB (C/Montalegre,1) els motius pels quals la nova Llei del Cinema català que assegura la meitat de còpies en llengua catalana és una norma que no té res d'excepcional dins el marc de lleis europees de cinematografia.

La conferència anirà a càrrec de diversos experts en matèria de legalització i de cinema, com són Guylaine Chénier, presidenta de la Comissió de doblatge de la Société de développment des entreprises culturelles (SODEC) del Quebec, Marge Liiske, directora gerent de l'Estonian Film Foundation d'Estònia, Kati Nuora assistent de direcció de la Finnish Film Foundation de Finlàndia, i Josep Maria López Llaví, crític de cinema i representant de la Plataforma per la Llengua.

La Plataforma per la Llengua pretén donar a conèixer, amb la presència d'aquests representants, una visió àmplia del context audiovisual europeu on es troba immersa Catalunya, i alhora busca demostrar la utilitat i viabilitat de la nova Llei del Cinema català, una norma de protecció dels drets lingüístics que ja apliquen altres països i nacions com el Quebec, Eslovàquia, Lituània, Eslovènia i Estònia. L'acte "Llengües i drets al cinema. L'excepció del català en el context internacional" serà presentat per Miquel Strubell, patró de la Fundació Vincle i professor de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat