Indica publicitat
Dimarts, 25 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 11 de de juny del 2010 | 16:37
Notícia · Cultura

"Volem crispetes" i la recta final de la nova Llei del Cinema català

Barcelona · Que la llengua pròpia sigui present a les sales de cinema del país que la utilitza s'entendria com la cosa més normal que pugui existir a qualsevol indret. A Catalunya, però, el Gremi d'Empresaris de cinema no ho pensa pas.

La Plataforma per la Llengua s'ensuma una propera (nogensmenys costosa) recta final a l'aprovació definitiva de la nova normativa del cinema català. Una fita que ha d'abolir d'una vegada el penós 3% de projeccions doblades al català a les sales del Principat. Davant l'ofensiva del Gremi, que va dur a terme diverses accions en contra la Llei, i l'oposició que ha generat en altres sectors de la societat catalana la Llei del Cinema, la Plataforma ha engegat una darrera campanya: Volem crispetes.

Amb l'objectiu d'exposar i denunciar la situació de marginació de què és objecte el català al cinema i de sensibilitzar la població d'aquesta injustícia que Catalunya arrossega des de l'època franquista, la Plataforma ha volgut posar de manifest que avui "és possible acabar amb aquesta marginació sense que hagi de trontollar cap graó de l'estructura cinematogràfica del país, i per defensar l'oportunitat que representa, en aquest sentit, la regulació lingüística en el cinema". Martí Gasull, membre de la Plataforma per la Llengua, ha corroborat la tasca de la nova campanya: "Volem crispetes pretén sensibilitzar la població ara que ens trobem a la recta final de l'aprovació de la nova normativa del cinema català. Hi ha pressions perquè no s'aprovi i no ens en podem fiar".

Gasull ha confiat que la nova norma, sota la conselleria de Joan Manuel Tresserras, serà aprovada "molt segurament" cap a finals del mes de juny d'enguany, però ha advertit que tot i estar aprovada "el tema no estarà tancat del tot: poden sorgir al·legacions, reclamacions... i caldrà vetllar perquè els reglaments interns es desenvolupin". La nova campanya, que es troba a les xarxes socials com Facebook o Twitter, culminarà el proper 18 de juny en un acte a la ciutat de Barcelona on la Plataforma per la Llengua repartirà crispetes a tots els assistents i alhora informarà sobre l'estat del català al cinema i la situació actual de la nova norma.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat