Indica publicitat
Dimecres, 1 de de desembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 12 de de novembre del 2010 | 16:16
Notícia · Cultura

Els món casteller, pendent de la resolució del la Unesco

Barcelona · El món casteller a Catalunya està passant una de les setmanes més decisives per a la seva història. L'antiga tradició catalana podria ser declarada, la setmana vinent, Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco; tot depèn de la decisió final que prengui el Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial de la Humanitat, que es reunirà a Nairobi, Kènia.

Convertits ja en icona de Catalunya tant dins com fora del país, els gairebé 7.000 castellers de les 60 colles diferents esperen que el reconeixement internacional arribi a la cultura castellera a través de la resolució de la Unesco. Colles com els Castellers de Vilafranca, la Vella Xiquets de Valls, la Jove Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa coincideixen en remarcar que els castells es mereixen la distinció pels valors socials inherents que fomenten.

Segons el president dels Castellers de Vilafranca, Miquel Ferret, rebre el reconeixement de la Unesco seria molt important no només per als castells sinó també per a Catalunya com a país: "s una activitat molt nostra, perquè va néixer aquí, però amb uns valors inherents i portables a qualsevol país i cultura".

El cap de colla de la Vella Xiquets de Valls, Xavi Pena, ha destacat la importància que tindria pel món casteller i per la cultura catalana ser reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat, i el president dels Minyons de Terrassa, Pep Forn, confia que la proclamació serveixi per "beneficiar totes les colles catalanes i no només a les que ja compten amb força suport institucional".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat