Indica publicitat
Dilluns, 30 de març del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 19 de novembre del 2010 | 15:51
Notícia · Cultura

Pa Negre supera els 700.000 euros de recaptació durant el primer mes

Barcelona · Estrenada a les sales del país com una de les millors novetats del cinema català, Pa Negre, d'Agustí Villaronga, va trencar tots els motlles durant la primera setmana de la seva estrena. La sorprenent capacitat de mobilització de públic del film produït per Issona Passola durant els set primers dies d'estrena -28.000 espectadors des que va apareixer a les sales de cinema- va permetre col·locar Pa Negre entre les 10 pel·lícules més vistes.

Ara, quan fa ja un mes de la seva estrena, el film protagonitzat pel jove Andreu i situat a l'època de la postguerra ha aconseguit més de 700.000 euros de recaptació de taquilla, una xifra corroborada per l'Institut Català d'Indústries Culturals (ICIC) i que no és habitual entre les pel·lícules produïdes a Catalunya. Pa Negre, que està gaudint d'un sorprenent efecte boca-orella entre el públic, està confirmant la seva tendència a convertir-se en una de les pel·lícules més rendibles del cinema català.

El film de Villaronga és una curosa adaptació de l'obra d'Emili Teixidor que duu el mateix nom i explica el triomf del mal sobre la bondat i la innocència a través del relat tràgic de l'Andreu, un noi que haurà de sobreviure en un món d'adults que encara desconeix.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat