Indica publicitat
Dijous, 16 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de desembre del 2015 | 11:07
Notícia · Cultura

Enciclopèdia Catalana celebra el seu cinquantè aniversari

En el cinquantè aniversari de la  fundació  de l'Enciclopèdia Catalana el president de la seva fundació, Jordi Porta, ha volgut destacar que tot i els canvis viscuts a Catalunya i el món en aquests cinquanta anys "el Grup Enciclopèdia Catalana s'ha mantingut  ferm en l'aposta pel rigor, la seriositat, el risc i la creativitat

la seriositat, el risc i la creativitat, entre altres valors que han estat part intrínseca del projecte des del seu naixement".

El Palau de la Música ha acollit l'acte central de celebració dels 50 anys de la Gran Enciclopèdia Catalana, amb l'espectacle Llum de paraula. Un espectacle  concebut com "una vetllada de poemes, música i dansa creada expressament per a la celebració del 50è aniversari i que ha estat inspirada per la voluntat de donar veu als inconcrets en forma de paraules, les quals, en ordenar-les una rere l'altra, pàgina rere pàgina, acaben convertides en llibres" i amb el que "pretenem homenatjar els ideòlegs i creadors de la Gran Enciclopèdia Catalana i ser fidels als seus principis a l'hora de crear una gran obra que ha esdevingut clau en la història del país"ha afirmat Porta.

Per Porta el que cal fer ara  és "Adaptar-se a les noves tecnologies i posar els continguts en xarxa" tot i que en aquest sentit ens recorda que " Enciclopèdia va ser la primera a Europa a posar-se on-line l'any 1997, i la segona al món". També s'estan pensant "traduir-les a l'anglès per guanyar difusió, atès que són volums de gran qualitat, però encara estem estudiant com fer-ho".D'altra banda volen apostar per la literatura per a adults amb tres nous segells [Catedral, Bridge i Rata] i el llibre infantil i juvenil a través de La Galera.

Enciclopèdia Catalana continuarà organitzant certàmens com els premis de la Nit de Santa Llúcia, o el de lectura en veu alta per a joves, que actualment mobilitza milers d'estudiants i es que Porta afirma amb contundència "El nostre missatge és: hem fet 50 anys però tenim projectes per als pròxims 50 anys més!"

Pel que fa a la situació política Porta creu que si no " Hi ha una estratègia clara i caldria que es posessin d'acord i anar tots junts perquè si no no ens sortirem!"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat