Indica publicitat
Dissabte, 4 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 1 de juny del 2010 | 15:50
Notícia · Economia

Més tisorada: Pujada de l'IRPF a 20.000 contribuents i supressió d'entitats públiques i alts càrrecs

Barcelona · Aquesta setmana s'ha aprovat, sense sorpreses i tal com el Conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, havia previst la pujada de l'IRPF als contribuents de rendes superiors als 175.000 euros anuals. Dins l'espiral de tisorades econòmiques i mesures anticrisi, el Govern de la Generalitat ha acordat apujar en dos punts el recàrrec de l'IRPF per a rendes superiors als 120.000 euros, i quatre punts per a les que superen els 175.000 euros anuals, el que suposa un augment del percentatge del 21,5% al 23,5% en el primer cas, i del 21,5% al 25,5% en el segon.

Castells ha anunciat que aquesta mesura tan sols afectarà 19.847 contribuents, el que suposa un 0,5% dels declarants d'aquest impost, i que aquesta tisorada servirà per ingressar 75 milions d'euros. Les mesures d'austeritat anunciades aquesta setmana també suposen, tal com ha dit Castells, la desaparició de 63 entitats públiques (que han d'aportar, en un càlcul no definitiu, uns 25 milions d'euros més), la supressió d'un 5% d'alts càrrecs i la reducció d'inversions per un import de 631 milions d'euros.

Aquestes accions de reducció de dèficit ja van ser anunciades la passada setmana per Castells i pel Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, els quals van avançar l'aprovació d'un paquet de mesures anticrisi que han suposat un estira-i-arronsa de negociacions entre els membres del Tripartit durant la darrera setmana, sobretot per a ICV. Amb tot, Castells ha anunciat, també, que es retardarà uns sis mesos la posada en funcionament dels serveis i prestacions, el que suposarà la postergació de l'inici de noves obres que ja estiguin adjudicades i l'alentiment de les que ja estiguin començades, com és el cas de les obres de la nova línia de metro L-9.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat