Indica publicitat
Dimecres, 19 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 13 de de gener del 2009 | 17:14
Notícia · Economia

FemCat, eix de l'operació Spanair

Barcelona · Els socis de la patronal catalana FemCat podrien esdevenir un factor clau perquè l'aerolínia Spanair acabés, tal com es ve apuntant darrerament, en mans catalanes. Amb Catalana d'Iniciatives -del qual la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona en són accionistes- i Turisme de Barcelona com a principals impulsors, els contactes es multipliquen per aconseguir tancar un acord abans del 31 de gener, dia en que expira el termini de compra. Des de FemCat, patronal composta per empresaris catalanistes, s'ha mostrat la voluntat d'adquirir "una petita participació", tot i deixar clar que no es tracta d'una operació estratègica pel grup i que es faria per "compromís amb el país".


FemCat, presidida per Joaquim Boixareu, conseller delegat del grup metal·lúrgic Irestal, és la primera patronal que mostra el seu caràcter catalanista sense complexos, fruit de les noves generacions que s'han tret de sobre els prejudicis i complexos que ha arrossegat des de fa molt de temps l'empresariat català.

L'operació per adquirir la segona aerolínia de l'Estat suposaria un primer pas perquè el Prat adquirís d'una vegada per totes un caràcter intercontinental bàsic per al dinamisme del Principat, que evitaria les feixugues escales necessàries actualment per fer la majoria de vols de llarga durada. Davant la nul·la voluntat de la resta de companyies d'actuar en aquest sentit, donant una immensa prioritat a Barajas, el fet que una empresa potent com Spanair passi a mans catalanes i, sobretot, a unes mans interessades a potenciar el paper de Catalunya en aquest camp, suposarien una bona notícia enmig del panorama actual.

Tot i això, l'operació encara no està tancada i queden alguns esculls per superar. El més important de tots, el deute de 500 milions d'euros que arrossega la companyia i que el grup escandinau SAS, actual propietari de l'aerolínia, pretén que sigui assumit en part pels seus compradors.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat