Indica publicitat
Dilluns, 29 de de novembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de novembre del 2007 | 18:50
Notícia · Economia

Cerveses Moritz: Quan per ser 'normal' et cau un xàfec

L'empresa de fabricació de cervesa catalana, Moritz, està pagant un preu ben car per fer allò que en qualsevol indret del món és el més normal a nivell comercial: apostar per la llengua i la cultura del territori on té la seu l'empresa. I és que en les últimes setmanes, Moritz s'ha vist assetjada per alguns mitjans de Madrid per etiquetar en català i, en especial, per haver pagat anuncis de la seva empresa a la revista La Corbella de la Plataforma per la Llengua.
A vegades la realitat supera la ficció, i si no que  l'hi preguntin a Moritz. L'empresa cervesera ha anat a parar al bell mig de l'objectiu de la premsa més conservadora i centralista de Madrid. I és que per aquesta premsa, el fet de col·laborar activament a través d'anuncis amb una associació que defensa la llengua catalana és quasi un fet delictiu. A més a més, la situació va arribar als seus extrems quan els mateixos mitjans van afirmar que Moritz tenia aquesta actuació en un intent de perjudicar altres empreses de cervesa catalanes que no etiqueten en català i que Plataforma per la Llengua es dedica a extorsionar les empreses per tal que utilitzin el català. Davant d'aquestes acusacions tan greus i poc rigoroses, Moritz es va veure obligada a donar la seva opinió sobre tot l'enrenou. En un comunicat, l'empresa va assegurar que, d'una banda, "no havia subvencionat Plataforma per la Llengua per tal que aquesta actués en detriment d'una altra companyia cervesera", i de l'altra, que es reafirmava en el "seu compromís amb Catalunya", així com amb la cultura i la llengua del territori on comercialitza.

Pel seu costat, la Plataforma per la Llengua va preferir no comentar el que informen aquest tipus de mitjans, i es va centrar en recordar que ells també col·laboren amb altres empreses de cervesa i que ningú ho critica. De fet, la Plataforma va voler especificar que la seva feina era avançar en la normalització lingüística del país i que les relacions amb les empreses eren un camp que s'havia de tractar per aconseguir-ho.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat