Indica publicitat
Dissabte, 4 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de desembre del 2010 | 16:37
Notícia · Economia

Núria de Gispert esdevé la primera presidenta d'un Parlament amb Mesa tripartita CiU-PSC-PP

Barcelona · La reivindicació del paper de la dona, la crisi i l'autogovern han estat els tres eixos sobre el que ha virat el discurs de Núria de Gispert, que ha esdevingut en aquesta IX legislatura la primera presidenta del Parlament. Juntament amb la seva proclamació amb 77 vots, s'ha constituït la Mesa que comptarà tan sols amb tres dels set partits existents al Parlament: CiU, PSC i PP.

En el que ERC, ICV i SI han considerat la primera pinça CiU-PP de la legislatura, el popular' Jordi Cornet ha rebut, a més dels 18 vots del seu partit, els 3 de Ciutadans i 10 de Convergència, abonant el terreny per una abstenció del PP de cara a la futura investidura d'Artur Mas. El suport de C's i CiU a Cornet ha fet que ERC i ICV, que volien intentar aconseguir i compartir un lloc a la mesa, n'hagin quedat fora.

La Mesa, doncs, ha quedat finalment conformada pel tripartit CiU-PSC-PP, els tres partits majoritaris en el Parlament. Lluís Corominas (CiU), vicepresident primer, Higini Clotas (PSC), vicepresident segon de la mesa; i Jordi Cornet (PPC), Montserrat Tura (PSC), Josep Rull (CiU) i Dolors Batalla (CiU) secretaris primer, segon, tercer i quart respectivament, en seran els membres. s força significatiu de tot plegat que des de Ciutadans hagin mostrat la seva satisfacció per la nova composició de la Mesa en comparació a la que hi havia fins ara.

Dona i país
Acabada de proclamar presidenta del Parlament, de Gispert ha reivindicat amb força el paper de la dona i ha recordat que "ningú ha apagat la flama de la catalanitat, ni la voluntat de ser un poble lliure i una nació plena" al llarg dels segles. La nova presidenta del Parlament ha parlat de "moment històric" per a les dones i ha expressat la "satisfacció" i "emoció continguda" que sent com a dona.

De Gispert ha anat més enllà i ha dedicat el discurs "a totes les dones de Catalunya, a les seves filles, i a les filles de les seves filles, perquè puguin gràcies a la feina feta arribar a trencar el sostre de vida que ens impedeix assolir la igualtat real", ha assegurat. I ha afegit: "les dones, llevat d'alguns casos, no hem escrit la història fins ara, però volem escriure-la en el futur".

D'altra banda, la presidenta ha afirmat que serà la "presidenta de tots", que farà complir el reglament sempre buscant "el màxim consens possible" i ha conclòs que el fet que "Catalunya sigui per endavant reconeguda com una nació o que no ho sigui té poca importància, essent-ho intensament ho serà més que afirmant-ho entusiastament".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat