Indica publicitat
Diumenge, 5 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 24 de novembre del 2010 | 15:56
Notícia · Economia

Un nou estudi defensa la viabilitat econòmica d'una Catalunya independent

Barcelona · Quin és el nivell de la nostra economia? Què passaria amb la balança comercial amb Espanya si ens independitzem? Necessitarem molts funcionaris? El dèficit fiscal no és la nostra

"quota de solidaritat? Aquestes i moltes altres qüestions es resolen en el darrer estudi que defensa la viabilitat econòmica d'un hipotètic Estat català, elaborat per l'associació Sobirania i Justícia.

El document, elaborat com un vademècum fet de preguntes i respostes, consta de 40 pàgines, i defensa com el Principat no només no en sortiria perjudicat econòmicament de la independència, sinó que les seves finances millorarien. L'estudi detalla com hi ha altres estats d'una mida similar en el sí de la Unió Europea, com Dinamarca i Eslovàquia, (amb 5'5 milions d'habitants) i amb un Producte Interior Brut semblant.

També es fa referència al dèficit fiscal, que genera a cada català unes pèrdues de 233 euros al mes, i perquè aquest no es pot considerar una "quota de solidaritat" sinó una "quota d'espoliació", tenint en compte que "no es pot ser solidari amb altres països o regions quan en el nostre propi país hi ha mancances fonamentals, amb bosses de pobresa que s'expandeixen".

Les relacions a la Unió Europea i el Banc Central Europeu, o amb què es podrien invertir els 22.000 milions d'euros de dèficit, entre d'altres, també reben resposta en aquest informe, que compila dades ja existents i aparegudes en estudis anteriors de manera gràfica i directa.

L'estudi finalitza exposant una sèrie de conclusions, entre les que destaca el següent paràgraf: "Que nosaltres sapiguem, cap poble que hagi aconseguit la seva independència ha renunciat a la seva llibertat per raons econòmiques. Tots han avançat. Catalunya no en serà una excepció".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat